Organizatorii se pregătesc deja pentru marele eveniment din 2020, iar proiectarea medaliilor este unul dintre aspectele principale. La ediția din Japonia, medaliile vor fi fabricate în premieră din materiale 100% reciclabile. Aproximativ 80.000 tone de dispozitive electronice au fost donate pe o perioadă de doi ani pentru acest proces. Cele 5.000 de medalii de bronz, argint și aur vor fi confecționate din peste 6 milioane de telefoane mobile de care populația Japoniei nu mai are nevoie.

Sperăm că procesul de reciclare a materialelor electronice pentru Tokyo 2020 să devină o moștenire pentru edițiile viitoare ale Jocurilor Olimpice. Eforturile noastre sunt îndreptate către protecția mediului înconjurător și a societății în care trăim. Medaliile vor simboliza energia atleților, transpusă în cultura Japoniei, precum și diversitatea tuturor sporturilor implicate, a fost mesajul organizatorilor Jocurilor Olimpice din 2020, pe site-ul oficial.

Olympic Games 2020
"Nu există pericolul ca Jocurile Olimpice să fie anulate din cauza coronavirus"
03/02/2020 LA 13:58

Nu este pentru prima dată când a fost adoptată o astfel de metodă. Și în urmă cu 9 ani, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, organizatorii au ales să recicleze televizoare, calculatoare și tastaturi pentru producerea medaliilor. La Tokyo 2020 vor fi incluse 33 de sporturi olimpice și 22 de sporturi paralimpice. Evenimentul se va desfășura în perioada 24 iulie - 9 august.