Bursele de solidaritate se acordă lunar până în iulie 2024, iar în cadrul lor există capitole pentru care pot fi decontate cheltuielile de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că David Popovici, Vlad Dascălu şi Cătălin Chirilă beneficiază de încrederea totală a instituţiei pe care o conduce.
"Drumul spre Paris a început, pandemia a făcut să nu ne dăm seama că de fapt un an deja a trecut din pregătirea acestor Jocuri. Iar acum suntem concentraţi pe tot ceea ce înseamnă evaluare, susţinere, pregătire şi solidaritate. Iar solidaritatea olimpică susţine sportivii, antrenorii şi tot ceea ce înseamnă staff tehnic pentru pregătirea în condiţii optime a participării la Jocurile Olimpice. Mă bucur că azi îi avem aici pe cei trei muşchetari David Popovici, Vlad Dascălu, şi Cătălin Chirilă, sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu rezultate foarte bune. David Popovici a fost la o unghie de medalia de bronz, Cătălin Chirilă la un ciot de barcă de medalie, iar Vlad Dascălu a venit foarte tare în primii 7. Sunt trei sportivi în care ne punem încrederea totală, 100%, şi azi parafăm cu ei acest contract tripartit, adică între federaţie, sportiv şi COSR. Vă doresc să rămâneţi cu medalia olimpică vie în minte şi să faceţi tot ce depinde de voi pentru a urca pe podium la Paris", a afirmat Covaliu.
Olympic Games 2024
VIDEO | Ceremonia Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, într-o locație inedită
14/12/2021 LA 10:47

Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024

Înotătorul David Popovici, locul 4 la 200 m liber şi locul 7 la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a mulţumit pentru susţinere şi a subliniat importanţa oamenilor din jurul său în realizarea obiectivelor.
"La mine e foarte simplu, ştiu că nu aş fi putut ajunge aici fără oameni care să mă susţină. Mă bucur extrem de tare că am oamenii potriviţi lângă mine. Şi vreau să le mulţumesc că sunt atât de puternic şi că mă susţin în drumul meu către Jocurile de la Paris şi nu numai, pentru că avem planuri măreţe", a spus Popovici.
Vlad Dascălu, locul 7 la mountain bike la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat că îşi doreşte să lupte pentru o medalie cât mai strălucitoare la Paris 2024: "Mulţumesc COSR pentru această oportunitate. Jocurile de la Tokyo au reprezentat prima mea experienţă... chiar dacă am încheiat pe locul 7, am fost destul de aproape, la câteva secunde. Dar sper ca la Paris să pot lupta pentru o medalie cât mai strălucitoare".
Cătălin Chirilă, locul 5 alături de Victor Mihalachi la canoe dublu 1.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a afirmat la rândul său că visul său este o medalie olimpică.
"Mă bucur să mă aflu aici, mulţumesc COSR pentru tot sprijinul acordat. La Jocurile Olimpice de la Tokyo am învăţat multe lecţii. Fiind destul de tânăr, participarea de acolo a fost o rampă de lansare foarte bună şi pot promite că voi face tot ce îmi stă în puteri să urc pe o treaptă cât mai înaltă a podiumului olimpic. Acesta este visul meu de când m-am apucat de acest sport şi nu mă împiedică nimic să lupt pentru el", a precizat Chirilă.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23