Macron a explicat, într-un amplu interviu acordat cotidianului L'Equipe, că scopul acestei acțiuni este de a facilita accesul la sport și a permite "celor care au contribuit la Jocuri să poată asista la competiții pe care altfel nu le-ar fi putut plăti".
Luni, președintele francez a condus o ședință a miniștrilor și a membrilor comitetului de organizare, legată de evenimentul olimpic, în care a fost revizuit calendarul lucrărilor și bugetul. Macron este convins că lucrările la arenele sportive și la infrastructura de transport se vor încheia la timp, chiar dacă va fi o acțiune contracronometru.
Pandemia de Covid-19, apoi războiul din Ucraina au generat o creștere a inflației și costuri suplimentare, mai ales din cauza măririi prețurilor la materiale. Macron a promis că nu vor fi introduse impozite noi pentru a finanța evenimentul olimpic: "Jocurile trebuie să finanțeze Jocurile."
Olympic Games 2024
Calendarul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Când se decernează primele medalii și ce sporturi noi apar
03/08/2022 LA 08:40
Macron a mai insistat că se iau toate măsurile pentru a garanta securitatea evenimentului, în special ceremonia de deschidere, care ca o mare noutate va avea loc pe râul Sena, într-o zonă deschisă care va aduna aproximativ 600.000 de oameni conform prognozelor.
"Această ceremonie este un mic miracol organizațional, ceea ce înseamnă că trebuie să facem totul corect", a explicat Macron.
Președintele francez speră, de asemenea, că acest eveniment va fi un "catalizator" pentru "ceea ce poate oferi mai bun Franța lumii" și datorită Jocurilor vor exista îmbunătățiri în Paris și în regiunea sa, cum ar fi de exemplu faptul că oamenii vor putea face baie în Sena, lucru de neconceput în urmă cu câțiva ani.
Sursa: AGERPRES
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice vor intra "într-o nouă eră" de la ediția din 2024, de la Paris! Anunțul CIO
26/07/2022 LA 20:24
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Ce trebuie să știi despre competiția care va începe peste fix 2 ani
26/07/2022 LA 04:33