Francezii vor primi 400.000 de bilete gratuite la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/07/2022 la 20:56 GMT+3

Statul francez va cumpăra 400.000 de bilete la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, care vor fi oferite gratuit tinerilor, persoanelor cu dizabilități și voluntarilor, a promis președintele Franței, Emmanuel Macron.

Olympic Games 2024 | Paris

Credit imagine: Getty Images

Macron a explicat, într-un amplu interviu acordat cotidianului L'Equipe, că scopul acestei acțiuni este de a facilita accesul la sport și a permite "celor care au contribuit la Jocuri să poată asista la competiții pe care altfel nu le-ar fi putut plăti".
Luni, președintele francez a condus o ședință a miniștrilor și a membrilor comitetului de organizare, legată de evenimentul olimpic, în care a fost revizuit calendarul lucrărilor și bugetul. Macron este convins că lucrările la arenele sportive și la infrastructura de transport se vor încheia la timp, chiar dacă va fi o acțiune contracronometru.
Pandemia de Covid-19, apoi războiul din Ucraina au generat o creștere a inflației și costuri suplimentare, mai ales din cauza măririi prețurilor la materiale. Macron a promis că nu vor fi introduse impozite noi pentru a finanța evenimentul olimpic: "Jocurile trebuie să finanțeze Jocurile."
Macron a mai insistat că se iau toate măsurile pentru a garanta securitatea evenimentului, în special ceremonia de deschidere, care ca o mare noutate va avea loc pe râul Sena, într-o zonă deschisă care va aduna aproximativ 600.000 de oameni conform prognozelor.
"Această ceremonie este un mic miracol organizațional, ceea ce înseamnă că trebuie să facem totul corect", a explicat Macron.
Președintele francez speră, de asemenea, că acest eveniment va fi un "catalizator" pentru "ceea ce poate oferi mai bun Franța lumii" și datorită Jocurilor vor exista îmbunătățiri în Paris și în regiunea sa, cum ar fi de exemplu faptul că oamenii vor putea face baie în Sena, lucru de neconceput în urmă cu câțiva ani.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo