Jocurile Olimpice vor intra "într-o nouă eră" de la ediția din 2024, de la Paris! Anunțul CIO

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/07/2022 la 23:24 GMT+3

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, prevede "o nouă eră" pentru Jocurile Olimpice, în 2024, la Paris, după vizita sa în capitala Franței și întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron, cu doi ani înaintea ceremoniei de deschidere a competiției.

Les anneaux olympiques devant la Tour Eiffel, pour célébrer l'organisation par Paris des JO 2024

Credit imagine: Getty Images

"Peste doi ani, lumea va fi binevenită la Paris, în ceea ce va fi o nouă eră pentru Jocurile Olimpice, cu echilibru de gen, un program sportiv tânăr și urban, experiențe noi și o nouă generație de olimpici și fani ai sportului.
Îmbogățiți de cultura unică și ospitalitatea caldă a poporului francez, cu toții așteptăm cu nerăbdare ceea ce vor fi Jocuri memorabile. Le doresc mult succes tuturor sportivilor care se află în faza de calificare", a spus Bach.
Acesta a evidențiat, totodată, "creativitatea, adaptabilitatea și profesionalismul" organizatorilor francezi și a asigurat că "progresele pe care le fac ne oferă multă încredere".
"Paris 2024 adoptă recomandările Agendei Olimpice 2020. Sustenabilitatea, moștenirea și incluziunea sunt în centrul strategiei sale, care, cu doi ani până la debut, contribuie deja la impactul pozitiv pe care Jocurile îl au înainte ca această competiție să înceapă", a adăugat conducătorul CIO.
Comitetul Internațional Olimpic reamintește că peste 100.000 de sportivi din întreaga lume vor încerca să obțină un loc pentru a concura la Paris și că în următorii doi ani vor avea loc peste 3.000 de evenimente de calificare olimpică, multe dintre ele, așa cum a stabilit Agenda Olimpică 2020+5, identificabile cu eticheta de clasificare Paris 2024.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va avea loc pe 26 iulie 2024, iar ceremonia de închidere pe 11 august 2024.
Jocurile Paralimpice din capitala Franței se vor derula în perioada 28 august - 8 septembrie 2024.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo