Terenurile de la Roland Garros vor găzdui turneele de tenis de la Jocurile Olimpice Paris 2024

Andrei Nicolae

Publicat 09/08/2022 la 16:39 GMT+3

Celebrele arene din capitala Franței vor deveni gazdă a turneelor de simplu și de dublu ale sportului alb, în perioada 27 iulie-4 august. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a competiției ieri după-amiază.

The Roland Garros logo is seen outside the VIP village on day nine of the 2015 French Open at Roland Garros on June 1, 2015 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

Competiția olimpică de tenis se va întoarce astfel pe zgură după o pauză de 32 de ani, când au avut loc Olimpiada din Barcelona, în 1992. Turneul de tenis olimpic nu s-a mai desfășurat pe o suprafață diferită de cea hard din 2012, când terenurile de la Wimbledon au găzduit competiția din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.
"Este oficial: Tenisul va avea loc de pe 27 iulie până pe 4 august, la Paris, în 2024. Ne vedem în locația emblematică a tenisului, în Roland-Garros, pentru zece zile de nebunie", a fost anunțul oficial al organizatorilor JO de la Paris pe pagina de Twitter.
Finala turneului de tenis va avea loc pe arena Philippe Chatrier, pe 4 august 2024. Competiția de tenis, precum și celelate evenimente ale Olimpiadei pot fi văzute în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Jucătorii de la simplu care își vor apăra medaliile cucerite la Olimpiada de la Tokyo vor fi Alexander Zverev, la masculin și Belinda Bencic, la feminin. Arenele de la Roland Garros vor găzdui turneele de simplu masculin și feminin, dublu masculin și feminin și dublu mixt.
Citește și:

Nadal caută a treia medalie olimpică

Tensimenul iberic va fi față în față cu istoria la Paris, unde va concura pentru a treia medalie de aur din cariera sa. "El Matador" a obținut prima sa medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008, când l-a învins pe Fernando Gonzalez în finală.
Al doilea succes al spaniolului a venit opt ani mai târziu, la Rio de Janeiro, alături de Marc Lopez, în competiția de dublu. Rafa are un avantaj mare în ceea ce privește cucerirea celei de-a treia medalii, deoarece turneul de tenis se va juca pe zgură, suprafața sa preferată. Nadal are un număr impresionant de 63 de turnee câștigate pe zgură, fiind de departe cel mai bun jucător pe această suprafață.
picture

Rafael Nadal Olympic gold

Credit imagine: Reuters

Jucătorul de 36 de ani poate vâna și o medalie la dublu-mixt, singura care lipsește din vitrina sa, alături de Garbine Muguruza sau Paula Badosa. Cea din urmă va avea 26 de ani în 2024 și va avea suficientă experiență pentru a participa într-o competiție de anvergură atât de mare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo