A fost prezentat podiumul Jocurilor Olimpice de la Paris, inspirat din Turnul Eiffel

Maria Olteanu

Publicat 23/05/2024 la 20:19 GMT+3

După mascote, torţă, medalii şi afiş, se ştie cum arată podiumul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris: din plastic reciclat, acesta prezintă pe faţadă modele curbe care amintesc de Turnul Eiffel, scrie joi AFP.

Podium Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Credit imagine: Twitter

Şaizeci şi opt de podiumuri au fost realizate din 40 de tone de plastic reciclat, furnizat de o companie cu sediul în Aubervilliers (departamentul Seine-Saint-Denis), au explicat joi organizatorii la prezentarea acestui obiect. Podiumurile sunt proiectate în module şi vor fi folosite pentru Jocurile Olimpice şi cele Paralimpice.

Faţada cu motivele de "dantelă metalică" ale Turnului Eiffel, potrivit preşedintelui Comitetului de Organizare Tony Estanguet, este de culoare albă şi a fost produsă de o companie cu sediul în departamentul Eure-et-Loir, apoi toate asamblat cu un suport de placaj de o altă firmă cu sediul în Orly, în departamentul Val-de-Marne.

Preşedintele comitetului de organizare a salutat un podium "100% made in France".

Partea superioară a treptelor este de culoare gri "în referire la zincul de pe acoperişurile Parisului", a explicat Joachim Ronsin, director de design al comitetului de organizare a JO.

După cum s-a anunţat, cercurile olimpice vor fi instalate pe Turnul Eiffel pentru JO 2024

Podiumurile Jocurilor sunt destinate să aibă "o a doua viaţă" după competiţie, dar soarta lor deocamdată nu este cunoscută.

Fosta campioană paralimpică la nataţie Ludivine Munos a explicat cât de important este acest obiect pentru sportivi: "Ne gândim doar la asta, ne spunem că într-o zi vom avea şansa să urcăm această treaptă".
Sursă: AGERPRES
Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie și vor fi la Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo