Andy Murray, discurs despre posibila sa participare la Jocurile Olimpice. Cu ce condiție va juca la Paris 2024

Andrei Nicolae

Publicat 18/03/2024 la 22:22 GMT+2

Andy Murray a dezvăluit recent că se va retrage din tenis în această vară, iar majoritatea urmăritorilor "sportului alb" s-au gândit că scoțianul își va lua rămas-bun chiar la Jocurile Olimpice. Dublul medaliat cu aur la prestigioasa competiție a vorbit recent despre șansa să fie prezent la Paris și a expus condiția de care depinde participarea sa la JO.

Murray

Credit imagine: AFP

Andy Murray se află pe final de carieră, iar recent scoțianul mărturisit că își va lua "adio" de la sport în vară, fără să ofere însă un turneu exact. Acest lucru le-a permit urmăritorilor tenisului să facă predicții cu privire la ultima competiție la care va participa scoțianul, iar mulți dintre ei sunt de părere că aceasta va fi reprezentată de Jocurile Olimpice de la Paris.
Tenismenul de 36 de ani a câștigat de două ori medalia de aur la JO, astfel că are o conexiune specială cu prestigioasa competiție. Totuși, Murray a dezvăluit recent că va lua în considerare prezența la Paris doar dacă va simți că are șanse să pună mâna pe o medalie. Triplul campion de mare șlem a dat dovadă de un spirit altrusit, declarând că nu dorește să ia șansa unui alt sportiv din Marea Britanie să particpe la Jocuri doar pentru a fi el prezent.
"Mi-ar plăcea să am oportunitatea de a a participa la Jocurile Olimpice, dar (n.r. o voi face) doar dacă voi simți că am o șansă să câștig o medalie. Mi-ar plăcea să fiu acolo pe merit și să nu iau locul unui jucător de la mine din țară, pentru că e o șansă briliantă.
Avem cei mai buni jucători de dublu și de asemenea pe Jack Draper, Cameron Norrie și Dan Evans la simplu. Nu vreau să fiu în poziția de a fi convocat doar pentru că poate fi ultimul turneu la care pot participa. De aceea există o mică incertitudine privind ce se va întâmpla la vară", a spus scoțianul, potrivit Punto de Break.
Citește și:

ANDY MURRAY, SĂTUL DE ÎNTREBĂRILE PRIVIND RETRAGEREA SA DIN TENIS

Andy Murray va împlini în luna mai 37 de ani, iar sfârșitul carierei sale legendare se apropie. Acest lucru nu îl încântă deloc pe scoțian, care a ajuns să fie întrebat despre momentul retragerii sale la majoritatea conferințelor de presă la care s-a aflat în ultima perioadă.
Fostul lider mondial din 2016 a mărturisit că într-adevăr devine obositor să asculte aceleași întrebări și să ofere în principiu și aceleași răspunsui de fiecare dată, când vine vorba despre momentul său de "adio" din tenis. Murray a ținut să precizeze din nou că plănuiește să se retragă în vară, așa cum a mai spus și cu altă ocazie.
"Păi, da (n.r. dacă devine frustrant să fie întrebat constant despre retragere). Simt că nimeni nu mă ascultă. Plănuiesc să închei în vară, nu știu ce altceva ar trebui să mai spun. Sunt întrebat de vreo 18 luni și este evident ceva la care m-am gândit, dar nu luasem o decizie (n.r. în trecut).
Odată ce am luat decizia, am exprimat-o, iar nimeni nu m-a ascultat. Deci nu prea înțeleg de ce tot sunt întrebat, să fiu sincer", a spus tenismenul britanic acum o săptămână, la Indian Wells.
Acum, Murray se pregătește pentru celălalt turneu din perechea "Sunshine Double", și anume cel de la Miami, unde debutează în primul tur contra lui Matteo Berrettini.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo