Calendarul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Când se decernează primele medalii și ce sporturi noi apar

Andrei Nicolae

Actualizat 03/08/2022 la 12:05 GMT+3

Startul Jocurilor Olimpice de la Paris va fi oficializat odată cu ceremonia de deschidere ce va avea loc pe 26 iulie, însă anumite competiții vor începe chiar și pe 24 iulie. Întreaga competiție va fi difuzată exclusiv pe Eurosport și Eurosport Player. Primele medalii ale Jocurilor Olimpice vor fi decernate după finalele de la atletism și natație, ce se defășoară pe 27 iulie.

Paris 2024

Credit imagine: Eurosport

Comitetul Organizator al competiției din Hexagon a publicat calendarul Jocurilor Olimpice, cu 724 de zile înainte de start. Totul va începe pe 24 iulie, odată cu desfășurarea a opt partide de fotbal la masculin, alături de 12 jocuri de rugby, pe celebrul Stade de France.
Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 iulie, iar o zi mai târziu vor fi decernate deja primele medalii ale Jocurilor Olimpice, la competițiile de feminin de atletism și natație, care se vor desfășura în a doua parte a zilei.
Finalele de 100 de metri liber la masculin și feminin vor avea loc pe 31 iulie, în La Defense Arena. În ceea ce privește atletismul, finalele de la 110 și 100 metri garduri vor avea loc pe Stade de France, pe 8 august la masculin și pe 10 la feminin.
Turneul de handbal se anunță la rândul său foarte interesant, iar finala se va disputa pe arena Pierre Mauroy, din Lille. Finalele vor avea loc pe 10 august la feminin și ziua următoare la masculin. Toate competițiile vor fi aduse în casele telespectatorilor de către Eurosport.
Citește și:

Noi sporturi la JO PARIS 2024

Competiția din hexagon va fi un prilej pentru debutul a noi evenimente, precum cele de navigație de tip kitesurfing, care vor avea lor la Marseille, pe 8 august. De asemenea, surf-ul va fi la rândul său un nou sport olimpic, iar sferturile de finală, semifinalele și finala vor avea lor în Tahiti, pentru a favoriza condițiile de desfășurare.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi gazdă a 329 de evenimente, desprinse din 32 de sporturi, ce se vor desfășura pe parcursul a 18 zile competiționale, de pe 24 iulie până pe 11 august.
Toate competițiile Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 vor fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo