Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi

Irina Aldea

Publicat 28/11/2022 la 14:32 GMT+2

Pentru a lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, procesul începe joia aceasta. Dacă doriți să cumpărați bilete pentru ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice, veți avea la dispoziție două luni pentru a vă înscrie la tragerea la sorți pentru faza de vânzare a pachetelor (1 decembrie-31 ianuarie). Calendarul, prețurile, numărul de locuri... COJO a prezentat luni primele informații.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 15: A replica of the Eiffel Tower with the logo of the 2024 Olympic Games surrounded by official mascots for the Paris 2024 Summer Olympic and Paralympic Games is displayed inside the official store entirely dedicated to the 2024

Credit imagine: Getty Images

Paris 2024 este mult mai aproape decât ne-am fi imaginat. E cunoscută deja data deschiderii casei de bilete pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice (COJO) a prezentat luni procedura de urmat, dacă doriți să obțineți locuri pentru acest eveniment. Primul pas: înscrierea la tragerea la sorți, posibilă începând de joia aceasta prin intermediul acestui link: https://tickets.paris2024.org/.

STARTUL SE DĂ PE 1 DECEMBRIE

Veți avea la dispoziție două luni pentru a vă înscrie, între 1 decembrie 2022 și 31 ianuarie 2023. Alegerea de înscriere timpurie nu reprezintă niciun dezavantaj, anunță COJO. Mai exact, în timpul acestei prime etape, care promite să nu dureze mai mult de 3 minute, nu va trebui să alegeți un tip de bilet, un sport sau o gamă de prețuri. Este vorba doar de a apărea pe listă, în vederea tragerii la sorți.

PRIMELE BILETE REZERVATE PE 15 FEBRUARIE

A doua etapă va începe pe 15 februarie, cu primele rezervări. Persoanele extrase la sorți vor fi informate prin e-mail, cu două zile înainte, despre intervalul de 48 de ore pe care îl vor avea la dispoziție pentru a cumpăra bilete. Această a doua etapă se va desfășura între 15 februarie 2023 și 15 martie 2023. Primele patru zile vor fi dedicate membrilor Clubului Paris 2024, la care vă puteți înscrie aici: https://club.paris2024.org/fr.
Olympic Games 2024 | Paris

PACHETE PERSONALIZATE, CEL PUȚIN TREI SESIUNI

Începând cu 13 februarie, la D-2, veți fi deci susceptibil să primiți un e-mail prin care veți fi anunțat despre viitorul dumneavoastră slot, dacă faceți parte din "club". În caz contrar, va fi din 17 februarie, până la jumătatea lunii martie. Biletele vor fi nenominale și vor fi disponibile prin intermediul unor pachete, pe care va trebui să le compuneți din cel puțin trei ședințe. Prin urmare, nu va fi încă posibil să se rezerve X bilete "doar" pentru un meci de fotbal sau pentru faza eliminatorie a unui turneu de judo.
CITEȘTE ȘI:

DE LA 72 LA 1150 DE EURO

De exemplu, veți avea posibilitatea de a rezerva următorul pachet, pentru 72 de euro: un bilet de triatlon (finală) de categoria B (24 euro), un bilet de atletism de categoria D (24 euro), un bilet de volei de categoria D ( 24 euro). Un astfel de pachet de trei bilete la 24 de euro - prețul celor mai ieftine locuri - este rezervarea minimă (72€ în total) pe care o puteți face, în cadrul acestei faze de vânzări, între 15 februarie și 15 martie.
A general view of the crowd in front of the Eiffel Tower during the Olympic Games handover ceremony on August 08, 2021 in Paris, France
Plafonul financiar pe persoană este stabilit la 1150 de euro, incluzând așa-numitele locuri "first", care dau "acces la un loc privilegiat, în general într-o lojă sau într-un salon". Fără această categorie pe marginea locurilor clasice, prin compunerea unui coș cu bilete de categoria A, B, C și/sau D, achiziția maximă este de 1050 de euro.

PÂNĂ LA 30 DE LOCURI DE PERSOANĂ

Respectând această limită financiară, puteți rezerva până la 30 de bilete, "toate fazele olimpice de vânzare combinate", dintre care șase pentru aceeași sesiune (un meci de handbal, de exemplu). Un site oficial de revânzare "va fi disponibil la o dată ulterioară", precizează biroul de presă al Paris 2024. Sunt prevăzute bilete pentru persoanele în scaune cu rotile și persoanele cu dizabilități, referitoare la așa-numitele locuri "accesibile".

BILETE INDIVIDUALE DISPONIBILE ÎN LUNA MAI

După faza de vânzare prin pachete, care vizează 80% din sesiuni, o fază de vânzare a biletelor unice - inclusiv pentru ceremonii - va fi realizată în luna mai, pe același principiu de tragere la sorți. Întreaga vânzare de bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (26 iulie-11 august 2024) reprezintă aproape 10 milioane de bilete, repartizate pe mai mult de 750 de sesiuni.
Nu este prevăzută nicio fază de vânzare de pachete pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, care vor avea loc între 28 august și 8 septembrie 2024. Organizația anunță că vor fi puse în vânzare aproape 3,4 milioane de bilete, individual, de la 15 euro, precum și "abonamente de o zi pentru a descoperi mai multe sporturi paralimpice".
Toate informațiile despre Jocurile Olimpice de la Paris 2024 le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo