Vis la Paris | Fosta campioană olimpică Andreea Răducan, cu gândul la o medalie a gimnasticii la Jocurile Olimpice

Maria Olteanu

Publicat 18/04/2024 la 16:52 GMT+3

Ne despart mai puțin de 100 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, competiție care va putea fi urmărită pe Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august. Fosta medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Andreea Răducan, se gândește la cel puțin o distincție pentru delegația de gimnastică, care ne va reprezenta în vară la Paris.

Așa vor arăta medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris

Pe 17 aprilie am marcat 100 de zile înainte de startul competiției de la Paris, Jocurile Olimpice din această vară urmând a fi disponibile pe Eurosport, în aplicația Eurosport și pe Eurosport.ro. Delegația României are în acest moment 80 de sportivi calificați de la 11 discipline, însă Team România poate deveni mai numeroasă în următoarele săptămâni, când au loc ultimele calificări. Sportivii necalificați stau cu sufletul la gură, în așteptarea biletelor pentru Paris, în timp ce oamenii deja calificați se gândesc cum să strălucească în vară la cea mai importantă competiție, de unde speră să se întoarcă cu cât mai multe medalii.
Andreea Răducan
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Fosta campioană olimpică Andreea Răducan a declarat recent că gimnastica românească are şanse să câştige o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris la individual, în această vară, însă a subliniat că o condiție esențială este reprezentată de forma pe care o vor avea fetele în ziua concursului.
"Am putea să ne gândim la o medalie a gimnasticii româneşti la Paris, la o medalie la individual, mă refer la o finală pe aparate. S-a vorbit mult şi se vorbeşte despre Sabrina Voinea, eu mă gândesc că şanse are şi Anamaria Bărbosu... dar, din ce am văzut până acum, ţine foarte mult şi de ziua pe care o prind fetele.
Nu mai e ca atunci când ştiai că eşti foarte bine pregătit şi rămâne doar să te urci pe aparat, să îţi faci treaba foarte bine şi eşti acolo, la bătaie. Atunci locurile 1, 2 sau 3 depindeau de o sutime, o zecime, o mică dezechilibrare, acum diferenţele se văd destul de bine şi cred că e important să ne gândim acum la a reconstrui unitatea unei echipe, care pare cumva că lipseşte fetelor noastre. Eu am simţit unitatea aceasta a echipei, ştiam că nu sunt singură în concurs, chiar şi atunci când eram în finalele pe aparate", a afirmat Răducan, citată de Agerpres.

Vis la Paris | Andreea Răducan vrea o delegație cât mai mare la Jocurile Olimpice

"Cred că toţi cei care mai au şansa de a se califica la Jocurile Olimpice merită susţinerea noastră. Trebuie să ne ţinem pumnii strânşi pentru ca ei să fie prezenţi la Paris. Ne dăm seama din ce în ce mai mult că simpla calificare la Jocurile Olimpice nu e un lucru atât de simplu de realizat.
E foarte multă muncă din partea tuturor. Pare din ce în ce mai dificil să ajungi la Jocuri, dar asta nu înseamnă că e imposibil. Iar eu am mai spus că sportul, prin rezultatele lui de acum, mai bune sau mai puţin bune, e o radiografie a societăţii", a adăugat fosta campioană olimpică, pentru sursa citată mai sus.
La momentul actual, România are asigurată participarea la 11 discipline de la Jocurile Olimpice, cei mai mulți sportivi venind de la canotaj, unde sunt nu mai puțin de 44 de locuri cotă. Lotul tricolorilor conține oameni și de la atletism, box sau gimnastică. În plus, țara noastră va participa la JO și la un sport de echipă, și anume polo masculin, unde avem 13 jucători.

VIS LA PARIS 2024 | SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024 (80)

• ATLETISM (4): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton)
• BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
• CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
• GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
• GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
• HALTERE (2): Loredana Toma (cat. 71 kg), Mihaela Cambei (cat. 49 kg)
• ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
• KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
• LUPTE (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
• POLO (13): naționala masculină
• TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
picture

Așa vor arăta medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris


Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo