Comitetul Internațional Olimpic a exclus o anulare a evenimentului programat în această vară și ia în calcul inclusiv varianta cea mai fericită în care Jocurile Olimpice să se desfășoare așa cum era inițial programat. Cu toate acestea, într-o declarație a președintelui CIO, Thomas Bach, membrii comitetului iau în calcul opțiunile de amânare a evenimentului în contextul nefericit provocat de pandemia de coronavirus.
O decizie finală este așteptată în acest sens în următoarele patru săptămâni. Într-o scrisoare deschisă, Bach a transmis: "Există îmbunătățiri semnificative în Japonia, acolo unde oamenii au primit cu multă încântare flacăra olimpică. Acest fapt ne-ar putea consolida încrederea față de gazdele noastre japoneze că am putea, cu anumite restricții de siguranță, să organizăm Jocurile Olimpice în această țară respectând principiul nostru de a proteja sănătatea colectivă. Pe de altă parte, am observat o creștere dramatică a cazurilor și a existenței unor focare de virus în diferite țări de pe diferite continente. Informația noastră de astăzi este că o decizie privind Jocurile Olimpice ar fi încă prematură. Luăm în calcul toate scneariile posibile și suntem dispuși să ne ajustăm planul pentru a proteja sănătatea colectivă".
https://i.eurosport.com/2020/03/22/2797212.jpg
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32
Declarația lui Dick Pound, unul dintre cei mai influenți membrii ai Comitetului Internațional Olimpic: "Ținând cont de informațiile oferite de CIO, s-a decis ca Jocurile Olimpice să fie amânate. Momentan nu s-a stabilit noua dată de desfășurare a competiției, dar cu siguranță aceasta nu va începe pe 24 iulie, așa cum știam cu toții", a spus Pound, pentru USA Today.

Jocurile Olimpice, anulate de 3 ori în istorie

Recent, echipa olimpică a Canadei a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dacă va avea loc în această vară.
Oficialii canadieni au cerut ca Jocurile Olimpice, considerată cea mai importantă competiție sportivă din lume, să fie decalată cu un an. Anunțul oficialilor canadieni a venit imediat după ce prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este "inevitabilă".
În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori: la ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial, la ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial și la ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14