Covaliu a recunoscut că amânarea competiției reprezenta numai o chestiune de timp, ținând cont de situaţia globală generată de pandemia de coronavirus.
"Era ceea ce ne aşteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunţe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai lăsa loc la interpretări şi pentru a oferi posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc să-și reevalueze planurile de pregătire și strategia.
Dintre recomandări, în primul rând este vorba de pregătirea sportivilor, a celor calificaţi şi a celor în curs de calificare. Avem nevoie de o regândire a strategiei până anul viitor. Trebuie ştim dacă fiecare federaţie îşi menţine obiectivul, dacă îşi reevaluează acest obiectiv şi fiecare federaţie ce obiectiv are în perioada următoare, pe termen scurt şi după aceea să vedem un plan pe termen lung.", a spus președintele COSR, pentru Agerpres.
Olympic Games 2022
Beijing 2022  : Flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia și marchează începutul de drum pentru JO
ACUM 21 ORE

Jocurile Olimpice, amânate pentru 2021

Încă de ieri, Japonia a explicat public că o amânare a competițiilor de la Tokyo e "inevitabilă", în contextul pandemiei de coronavirus. Canada și Australia au anunțat că nu vor trimite delegații, dacă datele de disputare ale disciplinelor nu vor fi schimbate, pentru că riscurile sunt prea mari, iar Marea Britanie a solicitat CIO o videoconferință, prin care să pună la punct un plan de amânare.
Ulterior, unul dintre cei mai respectați membri ai Comitetului Internațional, Dick Pound, a confirmat că Jocurile Olimpice se vor amâna, dar CIO s-a grăbit să precizeze că poziția acestuia nu e una oficială.
Și, totuși, azi CIO a luat decizia ce părea inevitabilă: Tokyo 2020 se amână pentru un an. Prim-ministrul Shinzo Abe a purtat discuții pe parcursul acestei dimineți cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic și s-a ajuns un consens: Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021, după modelul Euro. Pentru a-i proteja pe jucători și pe fani, UEFA a decis deja de aproape două săptămâni amânarea turneului final pentru la anul.
"Având în vedere circumstanțele din prezent și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și prim-ministrul Japoniei au decis că Jocurile Olimpice trebuie să fie reprogramate pentru o dată după 2020 dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea atleților și a tuturor celor implicați.", se arată în comunicatul oficial. De asemenea, s-a decis ca denumirea oficială a competiție să rămână "Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Sportul românesc mai funcționează doar din inerție! Date alarmante prezentate de MTS
07/10/2021 LA 13:22
Jocurile Olimpice
Ministrul Eduard Novak a început un audit financiar la federaţiile naţionale olimpice
27/09/2021 LA 15:30