În ziua în care Canada a anunțat că nu va participa la Tokyo, de teama COVID-19, Marea Britanie face o mișcare importantă în ceea ce va însemna, probabil, amânarea competiției. Jocurile Olimpice ar trebui să se țină între 24 iulie și 9 august, iar oficialii păreau deciși să își asume orice risc. În mai multe rânduri partea japoneză și reprezentanții CIO au spus răspicat că nu se pune problema unei amânări, dar astăzi inclusiv prim ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a recunoscut că o asemenea măsură e luată în calcul.
Cum e puțin probabil ca pandemia COVID-19 să fie soluționată favorabil până în iulie, Comitetul Olimpic Britanic nu vrea să își asume vreun risc pentru sportivii săi. Ca atare, va cere la CIO amânarea Jocurilor într-o videoconferință care va avea loc marți. La aceasta sunt invitați să participe membrii tuturor Comitetelor Olimpice, pentru că decizia trebuie să fie una comună și să aibă în vedere în primul rând eliminarea riscurilor la care sunt supuși sportivii.
O decizie finală privind data de disputare a Jocurilor Olimpice nu se va lua acum, pentru că e prematur Thomas Bach, președintele CIO.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Totuși, discursul președintelui Comitetului Olimpic Internațional e mult mai nuanțat decât în săptămânile trecute, când CIO a susținut răspicat că nu se va amâna competiția.
Marea Britanie e una dintre cele mai puternice delegații, la Rio, în 2016, clasându-se pe locul secund în clasamentul pe medalii, înaintea Chinei. Britanicii au obținut 27 de medalii de aur, cu una mai mult decât asiaticii. În total, sportivii s-au întors în Regat cu 67 de medalii.

Canada a anunțat că nu participă la Jocurile Olimpice

Canada a anunţat în această dimineață că nu va participa la Jocurile Olimpice, respectiv Jocurile Paralimpice din vara acestui an. Oficialii canadieni cer ca cea mai importantă competiţiei sportivă din lume să fie decalată cu un an. Anunțul oficialilor a venit imediat după ce prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este "inevitabilă".
Una dintre sportivele afectate de această decizie este Bianca Andreescu, tenismenă cu origni în România, care a declarat în mai multe rânduri că-și dorește să reprezinte cu mândrie țara care a adoptat-o. În acest caz, pandemia de coronavirus îi poate distruge visul în cazul în care organizatorii japonezi iau decizia de a amâna evenimentul programat în această vară la Tokyo.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23