Rusia a primit o suspendare de patru ani de la WADA (World Anti-Doping Agency), iar sportivii ruși nu vor putea concura până în 2023 în vreo competiție decât sub steag neutru. Sancțiunea se aplică inclusiv la Jocurile Olimpice din 2020 și Mondialul de fotbal din 2022. Agenția rusă anti-doping are la dispoziție 21 de zile să atace suspendarea, însă este puțin probabil să aibă câștig de cauză.
De asemenea, WADA a interzis oficialilor guvernamentali ruși și reprezentanților comitetului olimpic din Rusia să participe la evenimente sportive internaționale. Decizia comisiei WADA a fost luată cu unanimitate de voturi. Aflat zilele acestea la Paris, Vladimir Putin a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată țara pe care o conduce.

Vladimir Putin nu este de acord cu regulile olimpice

Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Primul om din stat este de părere că o parte din regulile olimpice nu sunt corect construite, astfel că le contrazice: "Nu am nicio plângere față de Comitetul Olimpic al Rusiei. Din moment ce nu există nicio reclamație, țara ar trebui să poată concura sub steagul național", a spus Putin în timpul unei conferințe de presă organizată în Franța. Președintele rus a mai precizat că țara are "toate motivele" să facă apel la decizia WADA.
“Orice pedeapsă trebuie să fie individuală şi nu colectivă. Avem toate motivele să credem că această decizie este motivată nu de o îngrijorare pentru un sport curat, ci este motivată politic”, a mai spus Vladimir Putin.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23