Echipa olimpică a Canadei a anunţat luni că nu va participa la Jocurile Olimpice, respectiv Jocurile Paralimpice din vara acestui an. Oficialii canadieni cer ca cea mai importantă competiţiei sportivă din lume să fie decalată cu un an, din cauza coronavirus. Anunțul oficialilor canadieni a venit imediat după ce prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este "inevitabilă".
Trudeau, premierul Canadei, crede că decizia luată de Comitetul Olimpic de la el din țară e singura variantă posibilă, în condițiile în care riscurile ar fi imense. Săptămâna trecută, în Japonia a fost aprinsă flacăra olimpică, în prezența a 50.000 de oameni, lucru care a generat foarte multă îngrijorare peste tot în lume.
"Eu știu că este frustrant pentru toată lumea, sportivi, antrenori, echipe, fani, dar este cea mai bună decizie care putea fi luată. Și toată lumea ar trebui să urmeze exemplul. Știu că sunt enorm de multe preocupări referitor la evenimentele internaționale. Premierul Abe este foarte conștient de aceste provocări. Eu încurajez toți oamenii care prevăd organizarea de adunări cu mii de oameni să nu o facă", a spus Trudeau, potrivit AFP.
Beijing 2022
Franța a anunțat port-drapelul pentru Beijing 2022. Doi schiori au fost aleși prin vot
ACUM 2 ORE

Jocurile Olimpice, la un pas de amânare

Pandemia de coronavirus va duce cel mai probabil la amânarea celui mai important eveniment al anului în sportul mondial. După ce Canada a anunţat că nu va trimite vreun sportiv în Japonia, de teama COVID-19, Marea Britanie a cerut o videoconferinţă pentru marţi, în care să îi transmită CIO un punct de vedere similar.
Dick Pound, membru important al CIO, a confirmat că se va ajunge la o amânare fără a preciza o nouă dată. Un anunţ oficial al Comitetului Olimpic Internațional va fi dat cel mai probabil azi sau în zilele următoare, dar toate informaţiile converg însă spre o amânare cu 12 luni a competiţiilor. Conform presei engleze, Hugh Robertson, preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, crede că întrecerile sportive vor avea loc în iulie 2020. Aceeași variantă e susținută și de Australia, în scrisorile prin care sportivii au fost anunțați de amânarea JO vorbindu-se de iulie 2021.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Beijing 2022
Echipament din plastic oceanic reciclat. Asta vor purta sportivii din Marea Britanie la JO 2022
ACUM 5 ORE
Beijing 2022
Rușii au pierdut doi medaliați olimpici pentru Beijing 2022
ACUM 6 ORE