Pe 24 iulie 2020, echipa olimpică a României ar fi trebuit să defileze la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a lansat în această vară un clip de promovare al Echipei Olimpice -Team Romania, clip care a fost realizat înainte de izbucnirea pandemiei, dar care se potrivește mai mult ca oricând perioadei incerte pe care o traversăm.
Acest clip transmite încrederea noastră, a celor care așteptăm cu nerăbdare momentul debutului în competiție, dar și a sportivilor, că ÎMPREUNĂ putem depăși aceste vremuri, că flacăra e aprinsă în fiecare dintre noi și că SPERANȚA ne luminează calea. 11 sportivi de top ai României și-au unit ”imaginea” din pasiune, din încredere, pentru a crea emoție și energie pozitivă, pentru a transmite tuturor că merită să lupți pentru un vis. Acum, pentru ei, pentru Team Romania, VISUL CONTINUĂ!

Alex Pașcanu, ÎN CAMPANIA TEAM ROMANIA - 1 AN PÂNĂ LA TOKYO!

Jocurile Olimpice
România va miza pe 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022
ACUM 14 ORE
Jocurile Olimpice urmau să se dispute iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020 în capitala japoneză, însă în 2021 se vor desfășura în perioada 23 iulie şi 8 august. Dintre cei 11.300 de sportivi aşteptaţi să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, 57 la sută sunt deja cunoscuţi. Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

#ROADTOTOYKO Campionul Alex Pașcanu, mesaj la un an distanță de Jocurile Olimpice de la Tokyo

România are până acum 59 de sportivi calificaţi la JO 2020, dintre care 13 au obţinut calificarea nominal. În orice caz, numărul de participanți va crește, în funcție de sportivii care vor reuși să obțină calificarea, cot la cot cu portdrapelul Simona Halep.
 • Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
 • Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
 • Baschet (4): echipa feminină 3x3;
 • Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
 • Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);
 • Fotbal (18): echipa naţională olimpică;
 • Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
 • Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
 • Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
 • Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);
 • Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
 • Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m).
Beijing 2022
Distribuție de gală pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Echipa de experți Eurosport, inegalabilă
ACUM 15 ORE
Beijing 2022
Zăpada a acoperit oraşul Beijing, cu două săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice 2022
ACUM 18 ORE