Simone Biles a cucerit lumea la Jocurile Olimpice la Rio, cu 4 medalii de aur și una de bronz, iar la Tokyo este simbolul gimnasticii americane. În spatele zâmbetului cuceritor al lui Simone stă însă o poveste complicată. Mama ei a fost depedentă de alcool și droguri. Aceasta și-a părăsit cei 4 copii, care au ajuns într-un centru de plasament, după ce vecinii au contactat un asistent social.
Simone și sora ei Adria au fost adoptate de bunica maternă, Nellie Biles. Ceilalți doi frați Ashley și Trevor au rămas în Ohio, alături de o mătușă.

Simone Biles, o copilărie de coșmar: „De ce pisica e hrănită și eu nu?

Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00
Simone Biles a devenit una dintre cele cunoscute gimnaste din lume, dar rănile emoționale din trecut sunt încă foarte adânci.
Nu îmi aduc prea multe despre centrul de plasament, dar ce știu cu siguranță e că am fost luate de lângă mama noastră și că ne gândeam că vom ajunge tot cu ea. Am fost foarte binecuvântate că am ajuns să stăm tot la rude, fiindcă de multe ori se întâmplă să te plaseze din casă în casă și să te desparți de familie. Să pierzi legătura. În timpul copilăriei, eu și surorile mele eram foarte flămânde, fiindcă nu aveam niciodată mâncare de ajuns. Îmi aduc aminte că aveam o pisică ce dădea târcoale casei noastre, în timp ce eu sufeream adesea de foame. Pisica primea mâncare, iar eu mă întrebam: eu de ce nu primesc nimic de mâncare? Probabil de asta nu îmi plac acum pisicile, din cauza acelei pisici maidaneze, care era hrănită mereu de mama mea. În timp ce noi sufeream”, a explicat Simone Biles,pentru ziarul englez Guardian.
Bunica Nellie a salvat-o pe Simone: „Știam că vor fi bariere, fiindcă nu erau copiii mei biologici. Poți să faci toate lucrurile pe care le face o mamă, dar emoțional trebuie să fii 100% prezentă tot timpul. Și eu nu eram. Mă rugam să se creeze această legătură. Fiindcă să le spui că le iubești înseamnă doar cuvinte. Dar, dacă te trezești într-o dimineață și îți dai seama că ți-ai da viața pentru aceste fete, atunci realizezi că ești ca o mamă cu adevărat”
Simone Biles este liderul echipei americane de gimnastică și obiectivul este să cucerească din nou 4 medalii de aur la Tokyo.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06