Simone Biles a cucerit lumea la Jocurile Olimpice la Rio, cu 4 medalii de aur și una de bronz, iar la Tokyo este simbolul gimnasticii americane. În spatele zâmbetului cuceritor al lui Simone stă însă o poveste complicată. Mama ei a fost depedentă de alcool și droguri. Aceasta și-a părăsit cei 4 copii, care au ajuns într-un centru de plasament, după ce vecinii au contactat un asistent social.
Simone și sora ei Adria au fost adoptate de bunica maternă, Nellie Biles. Ceilalți doi frați Ashley și Trevor au rămas în Ohio, alături de o mătușă.

Simone Biles, o copilărie de coșmar: „De ce pisica e hrănită și eu nu?

Beijing 2022
Jocurilor Olimpice de iarnă Calgary 1988, ediția în care a strălucit Tomba "La Bomba"
ACUM O ORĂ
Simone Biles a devenit una dintre cele cunoscute gimnaste din lume, dar rănile emoționale din trecut sunt încă foarte adânci.
Nu îmi aduc prea multe despre centrul de plasament, dar ce știu cu siguranță e că am fost luate de lângă mama noastră și că ne gândeam că vom ajunge tot cu ea. Am fost foarte binecuvântate că am ajuns să stăm tot la rude, fiindcă de multe ori se întâmplă să te plaseze din casă în casă și să te desparți de familie. Să pierzi legătura. În timpul copilăriei, eu și surorile mele eram foarte flămânde, fiindcă nu aveam niciodată mâncare de ajuns. Îmi aduc aminte că aveam o pisică ce dădea târcoale casei noastre, în timp ce eu sufeream adesea de foame. Pisica primea mâncare, iar eu mă întrebam: eu de ce nu primesc nimic de mâncare? Probabil de asta nu îmi plac acum pisicile, din cauza acelei pisici maidaneze, care era hrănită mereu de mama mea. În timp ce noi sufeream”, a explicat Simone Biles,pentru ziarul englez Guardian.
Bunica Nellie a salvat-o pe Simone: „Știam că vor fi bariere, fiindcă nu erau copiii mei biologici. Poți să faci toate lucrurile pe care le face o mamă, dar emoțional trebuie să fii 100% prezentă tot timpul. Și eu nu eram. Mă rugam să se creeze această legătură. Fiindcă să le spui că le iubești înseamnă doar cuvinte. Dar, dacă te trezești într-o dimineață și îți dai seama că ți-ai da viața pentru aceste fete, atunci realizezi că ești ca o mamă cu adevărat”
Simone Biles este liderul echipei americane de gimnastică și obiectivul este să cucerească din nou 4 medalii de aur la Tokyo.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport.
Beijing 2022
Cele trei Sate Olimpice de la Beijing gata să primească primii concurenți!
ACUM 4 ORE
Beijing 2022
"Bolero" de Ravel şi sportul s-au împletit excepţional la Jocurile Olimpice de iarnă Sarajevo 1984
ACUM 4 ORE