Articol scris de Alex Masgras
Aflat în cantonamentul de la Mogoșoaia cu lotul olimpic de fotbal, Nicolae Dică a acordat un interviu pentru FRF TV unde a vorbit despre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Secundul lui Mirel Rădoi, care s-a ocupat de cantonamentul din Spania de luna trecută, este mulțumit de ce a văzut la antrenamente și în cele două meciuri amicale cu Mexic și Australia.
Întrebat cu ce echipă de la EURO vrea ca România să arate la Jocurile Olimpice, Nicolae Dică a spus că își dorește să arate ca Italia, prima finalistă de la Campionatul European din acest an. "Mi-aș dori ca noi să fim ca Italia pentru că am văzut o Italia schimbată, care joacă un fotbal ofensiv, o echipă foarte bine organizată și defensiv. Am văzut o Italia care atunci când reușește să marcheze nu este acea echipă care se retrage. Continuă să joace la fel, să marcheze și golul doi, și golul trei și mi-ar plăcea să fim și noi la fel", a spus secundul naționalei.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Nicolae Dică este încrezător în șansele României la medalie:"Eu întotdeauna sunt încrezător, îmi doresc să obțin maximul din ceea ce pot face eu. Noi sperăm din tot sufletul să obținem o medalie la Tokyo. Cum am mai spus, indiferent cu ce jucători vom merge acolo, noi ne dorim să facem performanță. Vom da totul atât noi, cât și jucătorii", a mai spus Nicolae Dică.

România debutează cu Honduras la Olimpiadă

Naționala de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe 22 iulie, atunci când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Honduras, de la ora 14:00. Programul grupei B din care face parte România:
Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă– Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă– Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud –Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo și meciurile naționalei României vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06
Tokyo 2020
Jocurile Olimpice sunt costisitoare! Topul statelor care plătesc cele mai mari recompense după Tokyo
13/08/2021 LA 16:05