Coreea de Nord a luat decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, eveniment major al acestui an, programat în între 23 iulie şi 8 august, în direct pe Eurosport. Hotărârea a fost anunţată de Ministerul Sportului de la Phenian. În urma acestei decizii, Coreea de Sud și-a exprimat dezamăgirea, dorind ca la Tokyo să reia discuțiile de reconciliere cu Phenianul.
Astfel, Comitetul olimpic naţional nord-coreean a decis, în cursul unei reuniuni, "să nu participe la cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice (de vară) pentru a-i proteja pe sportivi de criza sanitară mondială provocată de Covid-19", a anunţat departamentul de comunicare al Ministerului Sportului de la Phenian. Decizia Coreei de Nord ar fi fost luată la 25 martie, în cadrul unei reuniuni a comitetului său olimpic.

Coreea de Nord, prima țară care nu va merge la Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2021

Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Participarea Coreei de Nord la ultimele Jocuri Olimpice de iarnă, desfăşurate la Pyeongchang, în Coreea de Sud, a fost un factor extrem de important în spectaculoasa apropiere diplomatică din 2018. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a asistat la Jocuri ca trimis al fratelui său, iar participarea nord-coreeană a fost larg mediatizată.
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a profitat de ocazie pentru a iniţia o mediere pentru Phenian şi Washington, care a condus la summit-uri istorice între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump. Anunțul de azi a făcut ca speranțele lui Moon să fie năruite. Ministerul Unificării din Coreea de Sud s-a declarat marţi "dezamăgit că situaţia generată de Covid" împiedică Jocurile de la Tokyo să fie "'o oportunitate de a avansa procesul de pace în peninsula coreeană".
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06
Tokyo 2020
Jocurile Olimpice sunt costisitoare! Topul statelor care plătesc cele mai mari recompense după Tokyo
13/08/2021 LA 16:05