Numărătoarea inversă până la Tokyo 2020 debutează azi pentru a 2-a oară în 2 ani după ce pandemia de COVID-19 a amânat evenimentul anul trecut. CIO și guvernul japonez au insistat pentru ca Jocurile Olimpice să aibă loc în vara anului 2021. Așadar, ziua de azi marchează exact 100 de zile rămase până la debutul celui mai așteptat eveniment din acest an, Jocurile Olimpice, programate în perioada 23 iulie - 8 august 2021.
Ne-am propus, ca exact la 100 de zile distanță de Jocurile Olimpice programate în această vară, să invităm campioni ai României și performeri la Jocurile Olimpice să continue fraza "Pentru mine Jocurile Olimpice reprezintă...". Printre primele personalități pe care le-am întrebat a fost Nadia Comăneci, gimnasta de aur a României, care la 18 iulie 1976 ne-a oferit momentul cel mai strălucitor al sportului românesc în istoria participărilor sale olimpice.

EXCLUSIV | Ce înseamnă Jocurile Olimpice pentru Nadia Comăneci

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Nadia Comăneci reușea pe 18 iulie 1976 exercițiul perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal și avea să schimbe fața gimnasticii, devenind un star cum România nu mai avusese. Pentru o lume întreagă, întrecerea canadiană avea să rămână în istorie drept momentul în care românca Nadia Comăneci a atins perfecțiunea în gimnastica artistică, dând peste cap tabela electronică a organizatorilor.

100 de zile până la Tokyo 2020 | Ce reprezintă pentru Nadia Comăneci Jocurile Olimpice

La vârsta de 14 ani, "fetița care nu zâmbea niciodată" a devenit prima gimnastă din lume notată cu 10 la o ediție a Jocurilor Olimpice. Nadia Comăneci a primit de șapte ori nota maximă, câștigând trei medalii de aur, la individual compus, paralele și bârnă. Pentru că nu era proiectată să afișeze o valoare cu patru cifre, pe tabela electronică de la Montreal Forum – gazda concursului de gimnastică, în dreptul Nadiei a apărut nota 1.00, iar restul… ei bine… e istorie.
"Pentru mine, Jocurile Olimpice reprezintă cea mai așteptată provocare pentru fiecare sportiv de pe întreaga planetă. Este un moment istoric care îți marchează viața, un moment pe care nu-l vei uita niciodată", ne-a mărturisit Nadia Comăneci.
Puteți viziona Jocurile Olimpice 2020 din Tokyo în direct pe Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player, beneficiind de o ofertă dedicată tuturor și având parte dea cea mai tare acțiune din Japonia.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06