Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020 vor fi deschise oficial vineri, într-o ceremonie care va începe la ora 14:00 în România.Potrivit Comitetului de organizare, la acest eveniment vor fi prezente 950 de persoane în tribune, însemnând jurnaliști, artiști și oficiali acreditați. Evenimentul are loc pe Stadionul Olimpic, cu o capacitate de 65.000 de locuri, care poate fi extisn până la 80.000 de locuri.
De asemenea, numărul liderilor mondiali va fi destul de redus, în jur de 15. La Rio 2016 au ajuns nu mai puțin de 40 de șefi de state.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.

Ceremonia de deschidere nu va avea coregrafie de masă

Shinzo Abe, fostul prim-ministru, care a fost implicat în candidatura Tokyo pentru Jocurile din 2020, nu va participa la ceremonie. Oficialul a trebuit să-și părăsească postul anul trecut din motive de sănătate. Yoshihide Suga, care l-a succedat în funcție, va fi însă în mod normal în tribune. La ceremonia de deschidere și-au anunțat prezența președintele Franței, Emmanuel Macron, și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden.
Într-un fel, ceremonia de deschidere va fi unică şi se va concentra doar asupra sportivilor.
"Va fi o ceremonie mult mai sobră. Totuşi, cu o estetică japoneză frumoasă. Foarte japoneză, dar şi sincronizată cu sentimentul zilei de astăzi, cu realitatea. Pandemia de coronavirus are desigur consecinţe. Evident, nu va exista coregrafie de masă, din cauza Covid-19", a declarat Marco Balich, un reprezentant al Comitetului de organizare.
Japonia a decis de curând că Jocurile Olimpice se vor desfășura fără spectatori, pentru a reduce cât mai mult riscurile de infectare cu coronavirus.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06