articol de Timeea Franțescu
Allyson Felix, sportiva de 35 de ani care a cucerit de șase ori aurul olimpic, revine anul acesta la Jocurile Olimpice. Atleta s-a calificat după ce a terminat a doua cursa de 400 de metri de la probele din Statele Unite, în doar 50.02 secunde.
“Să fiu prezentă la Jocurile Olimpice pentru a cincea oară este miunat...în general, lumea spune că, dacă ai un copil, nu mai poți avea performanțe la fel de bune, însă eu sunt dovada clarăcă acest lcuru nu este adevărat ”, a declarat Allyson.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Felix a debutat la Jocurile Olimpice la vârsta de 18 ani, când a luptat pentru medalie la Atena, reușind să cucearească argintul la proba de 200 de metri. În urmă cu patru ani, la Rio, sportiva a obținut cea de a treia medalie de aur consecutivă.
Campioana are nouă medalii olimpice în palmares, cele mai mari performanțe ale sale fiind obținute în cursele de 400 de metri.

Nike a încheiat contractul cu sportiva din cauza problemelor de sănătate

Allyson a revenit în competiții acum doi ani, după ce a traversat o perioadă foarte grea, suferind complicații în urma nașterii premature a fiicei sale Camryn. După ce a devenit mamă, au continuat obstacolele și în cariera sa, sponsorul său nesusținând-o în această perioadă.
Nike nu a crezut că sportiva va reuși să mai atingă aceleași performanțe după naștere, așa că a încetat să o mai susțină. Părea că sunt atacată din toate părțile. A apărut apoi problema cu sponsorul.
După toate acestea, speram doar că lucrurile se vor rezolva și pentru mine. Am continuat să lupt”, a spus sportiva. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie- 8 august și vor fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06