Tareg Hamedi a pierdut finala olimpică la karate (stilul kumite), fiind descalificat după o lovitură considerată ilegală de arbitrul disputei cu iranianul Sajjad Ganjzadeh. Astfel, Hamedi a fost nevoit să se mulțumească doar cu medalia de argint, care de altfel este și singura obținută de sportivii din țara arabă la această ediție a Jocurilor Olimpice, care s-a încheiat astăzi.
Hamedi a ratat șansa de a deveni primul campion olimpic din istoria țării sale, dar performanța sa de la Tokyo îi va aduce o sumă colosală. Conform www.thenationalnews.com, caratistul de 23 de ani va fi recompensat cu 5 milioane de riali (aproximativ 1,333.000 de $).
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Tareg Hamedi, premiat regește pentru argintul obținut la Tokyo

Oficialitățile din Arabia Saudită au anunțat premiile pentru medaliații olimpici înainte de competiția din Japonia, iar suma de 5 milioane de riali era aferentă unei medalii de aur. Totuși, saudiții consideră că Hamedi a fost descalificat pe nedrept din finală și de aceea îi vor oferi premiul ca și când a câștigat aurul.
"Pentru că este erou în ochii tuturor, campionul nostru olimpic Tareq Hamedi va fi onorat cu medalia de aur [5 milioane de riali] pentru excelenta sa performanță, creativitatea și reprezentarea onorabilă a patriei în fața întregii lumi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Meriți asta din plin, ești un erou, iar viitorul îți aparține", a scris prințul saudit Abdulaziz pe Twitter.
Hamedi este doar al doilea sportiv saudit care a câștigat o medalie olimpică. Acesta a dedicat succesul de la Tokyo țării sale și conducerii acesteia.
"Dedic această realizare Custodelui celor Două Sfinte Moschei, credinciosului său Prinț Moștenitor, Alteței Sale Ministrul Sporturilor, Vicepreședintelui Comitetului Olimpic, Președintelui Federației de Karate Saudite și întregului popor saudit", a spus Hamedi.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06