Pedri este unul dintre cei 6 jucători spanioli prezenți acum la EURO 2020 care au fost convocați de selecționerul Luis de la Fuente și la lotul olimpic. Regulile din Spania sunt foarte clare, iar fotbaliștii care refuză convocările la loturile naționale riscă să fie suspendați de federație.
Barcelona a încercat să le explice oficialilor fotbalului iberic faptul că Pedri a jucat foarte multe meciuri în acest sezon și din moment ce și-a reprezentat țara cu succes la Campionatul European nu ar mai trebui să fie obligat să participe și la Jocurile Olimpice.

Tokyo 2020 | Pedri: "Îi transmit Barcelonei că voi fi odihnit"

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Într-un interviu acordat presei iberice, Pedri a declarat că înțelege îngrijorarea Barcelonei în ceea ce-l privește, dar a ținut să-și liniștească clubul spunând că se va întoarce odihnit din Japonia, deoarce se concentrează exclusiv pe fotbal și pe recuperare în această perioadă.
"Luis de la Fuente a vorbit cu mine înainte de a veni la Campionatul European. M-a sunat pentru a vedea dacă sunt pregătit să merg la Jocurile Olimpice. Am vorbit despre cum ar fi dacă am ajunge în finala Campionatului European și mi-a explicat cum va fi totul. Fotbalul pentru mine nu este o problemă. Dacă te odihnești suficient și ai o alimentație sănătoasă poți face față la tot.
Înțeleg că Barelona a sunat la Federație și a explicat că am jucat foarte multe meciuri în acest sezon. Este dificil să mă pun în poziția lor, dar le transmit de aici că mă voi întoarce odihnit și că pot să fac față și turneului olimpic.", a declarat Pedri pentru El Tranzistor, citat de sport.es.
Lotul complet al Spaniei pentru Jocurile Olimpice
  • Portari: Alvaro Fernández (Huesca), Unai Simon (Athletic Bilbao), Alex Dominguez (Las Palmas)
  • Fundași: Oscar Mingueza (Barcelona), Jesus Vallejo (Granada), Eric Garcia (Barcelona), Pau Torres (Villareal), Oscar Gil (Espanyol), Juan Miranda (Real Betis)
  • Mijlocași: Marc Cucurella (Getafe), Jon Moncayola (Osasuna), Martin Zubimendi (Real Sociedat), Dani Ceballos (Arsenal), Mikel Merino (Real Sociedat), Carlos Soler (Valencia), Pedri (Barcelona)
  • Atacanți: Bryan Gil (Eibar), Marco Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedat), Rafa Mir (Huesca), Javi Puado (Espanyol)
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06