Articol scris de Ciprian Bolan
Warholm i-a depășit pe Alison dos Santos (47.38 sec) și Yasmani Capello (48.86 sec), însă e cu ochii pe rivali pentru medalia de aur de la Tokyo. Rai Benjamin (SUA) și Abderrahman Samba (Qatar) se vor lupta cu norvegianul pentru titlul olimpic.
Reușita lui Warholm vine la doar câteva zile după ce Sydney McLaughlin a stabilit un nou record mondial în proba feminină de 400m garduri, cu un timp de 51.9 secunde, în calificările pentru lotul olimpic al Statelor Unite, organizate în Oregon. Performanța lui Warholm e una istorică, recordul lui Kevin Young (46.78 secunde) fiind cel mai vechi record în probele de pistă masculine, pe distanţe scurte şi medii.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
12 recorduri au fost doborâte în atletism anul acesta. Secretul stă în spatele unei noi tehnologii revoluționare pentru nou generație de pantofi de alergat "super spikes", un material special, mult mai ușor, care le permite alergătorilor să își depășească performanțele cu zecimi de secunde în fiecare probă. Astfel, Shelly-Ann Fraser-Pryce, sportiva care e creditată cu cele mai mari șanse la aur, la sută, după ce Sha'Carri Richardson a ieșit pozitiv la cannabis, a reușit la începutul lui iunie un incredibil 10.63 secunde. Vorbim de a doua cea mai bună performanță din istorie pe sută, după recordul mondial intangibil al lui Florence Griffith-Joyner, stabilit la Indianapolis, în 1988.

Karsten Warholm: "A fost momentul perfect!"

Norvegianul a bătut recordul lui Kevin Young cu prima sa cursă în aer liber și este în formă foarte bună pentru Jocurile Olimpice, care încep în mai puțin de o lună.
"Știam de ceva vreme că sunt capabil de timpi buni, dar una este să știi că ești în formă bună și cu totul alta să ieși pe pistă și să performezi. A fost momentul perfect! Toată lumea vorbește despre acest record mondial, care a stat în picioare mulți, mulți, ani. Este mai vechi decât mine, de fapt. Este foarte special să-l pot doborî aici, la Jocurile Bislett, în fața unui public grozav; inclusiv prietenii și familia mea au fost de față. Cred că mai este destul în rezervor. Și s-ar putea să fie nevoie de încă un record mondial ca să câștig la Jocurile Olimpice", a declarat Warholm după triumful din Oslo.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august și au acoperire totală pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06