Dominic Thiem, locul 5 ATP, a anunțat pe contul său de Instagram că nu va participa la competiția de tenis de la Jocurile Olimpice. Campionul din 2020 de la US Open a dezvăluit că nu a mai reușit să își găsească motivația după ce s-a impus în turneul de la Flushing Meadows, în prezent aflându-se într-un moment dificil din carieră.
"Am o veste tristă de făcut. După discuţii cu echipa mea şi după o analiză globală a situaţiei, am luat decizia dificilă de a nu concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine, ca şi pentru toţi sportivii, să iau parte la JO pentru a reprezenta ţara mea este o mare onoare şi decizia a fost şi mai dificilă de luat. În acelaşi timp, 2021 nu a început cum mi-aş fi dorit şi nu mă simt pregătit să joc la cel mai bun nivel al meu la Tokyo.
În ultimele două săptămâni m-am antrenat intens, iar condiţia mea fizică şi concentrarea au început să se amelioreze. Ţinta mea este să continui să mă antrenez în următoarele săptămâni pentru a da tot ce am mai bun la Wimbledon şi de a continua apoi să lucrez pentru a-mi apăra titlul la US Open", a fost mesajul postat de Thiem pe Instagram.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Nadal, OUT de la Wimbledon și JO

Rafael Nadal a anunțat joi că nu va participa în această vară nici la Wimbledon, nici la Jocurile Olimpice. De altfel, ibericul a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea rata al treilea Grand Slam al anului încă de când a fost învins în semifinalele competiției de la Roland Garros.
"Salutare tuturor. Vreau să vă informez că am decis să nu particip la următoarea ediție a turneului de la Wimbledon care va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie. Nu voi juca nici Jocurile Olimpice, programate în perioada 24-30 iulie. Nu este niciodată o decizie ușor de luat, dar după ce mi-am evaluat corpul și am discutat-o ​​cu echipa mea, cred că este decizia corectă pentru a extinde-mi cariera.
Vreau să joc în continuare, să fac ceea ce mă face fericit să concurez la cel mai înalt nivel și continui să lupt pentru provocări profesionale și personale la cel mai înalt nivel. Faptul că există doar două săptămâni între Roland Garros și Wimbledon în acest an, nu mă ajută să-mi revin din punct de vedere fizic. Au fost două luni de eforturi mari în sezonul de zgură și decizia pe care o iau se concentrează pe termen mediu și lung. În aceste momente ale carierei mele de sportiv, o parte importantă este prevenirea oricărui tip de excese a corpulul meu", a fost mesajul postat de Rafael Nadal pe contul său de Twitter.
Pe lângă Rafael Nadal și Dominic Thiem, de la Jocurile Olimpice vor mai lipsi, printre alții, și Roberto Bautista Agut, Casper Ruud, Denis Shapovalov și Dusan Lajovic.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06