Ministrul Tineretului și Sporturilor, Carol Eduard Novak a avut un mesaj de încurajare pentru cei 101 de sportivi români care vor concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Oficialul urmează să participe și el în cea mai importantă competiție ciclistă a lumii, în cadrul probei de ciclism paralimpic. În vârstă de 46 de ani, acesta a reușit să cucerească medalia de aur în 2012, la Londra, în cadrul urmăririi pe pistă. În carieră mai deține două medalii olimpie de argint, obținute la contratimp pe șosea.

Carol Novak: "Tokyo 2020 este al vostru. Fiţi puternici şi arătaţi să sunteţi nişte campioni"

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
"Dragi sportivi, a sosit momentul adevărului. V-aţi sacrificat din viaţă patru ani şi acum a venit timpul să demonstraţi. V-aţi sacrificat luni întregi în cantonamente toată ziua, pe când prietenii voştri erau în altă parte, însă voi aţi dorit întotdeauna să deveniţi campioni. Tokyo 2020 este al vostru. Fiţi puternici şi arătaţi să sunteţi nişte campioni. Vă urez mult succes. Sunt alături de voi. Eu personal o să am o ocazie uriaşă de a reprezenta ţara şi ca ministru şi ca sportiv la Jocurile Paralimpice.
Sunt foarte fericit şi cu siguranţă o să dau tot ce pot ca să obţin o medalie la aceste Jocuri. Indiferent de câte medalii vom câştiga, important este că sunteţi acolo, veţi reprezenta ţara şi este o mândrie pentru voi că aveţi această şansă. Vă aşteptăm cu braţele deschise şi vă iubim. Aveţi grijă de voi”, este mesajul publicat de Carol Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Delegația României a început cu dreptul

Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au depus deja candidatura pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce au făcut o adevărată demonstrație de forță într-una din cele trei serii de calificare în semifinale, la dublu vâsle
Jocurile Olimpice au debutat deja cu partide din competițiile de softball, baseball și fotbal (acolo unde România s-a impus joi, scor 1-0, în fața naționalei statului Honduras, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player). Dar ceremonia de deschidere va avea loc vineri, de la ora 14:00, în direct pe Eurosport, iar organizatorii au promis că va fi un eveniment unic, care să estompeze absența spectatorilor din stadion
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06