Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în condiții speciale din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Premierul Yoshihide Suga a anunțat că se va intra în stare de urgență, pentru a limita răspândirea virusului, evenimentul urmând a se va disputa fără spectatori în tribune.
În aceste condiții, nici la ceremonia de deschidere nu vor putea fi prezenți foarte mulți oameni. Potrivit agenției de presă Kyodo, în afară de sportivi, pe Stadionul Olimpic se vor afla maxim 1.000 de persoane. Acest grup va fi format din demnitari străini și invitați VIP, printre care se numără împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice, şi prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice este programată pe 23 iulie, la Tokyo.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Reguli stricte la festivitățile de premiere

Japonia a înregistrat în ultima vreme o creștere alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19. Astfel, autoritățile de la Tokyo au devenit și mai stricte și au dat asigurări că populația va fi protejată în timpul întrecerilor olimpice.
În urma unei întâlniri între președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și premierul japonez, Yoshihide Suga, șeful CIO a precizat că festivitățile de premiere vor avea loc sub anumite restricții. Ca atare, sportivii își vor pune singuri medaliile la gât, iar strângerile de mână vor fi interzise în totalitate.
"Medaliile vor fi prezentate sportivilor pe o tavă și aceștia și le vor lua singuri. De asemenea, nu vor exista strângeri de mână și nu vor fi îmbrățișări în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor. Dorim să ne reafirmăm tot angajamentul din partea comunității olimpice de a face totul pentru a nu aduce niciun risc poporului japonez", a declarat Thomas Bach.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06