Neeraj Chopra a devenit primul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din istoria atletismului din India, câștigând la Tokyo proba de aruncare a suliței cu o încercare de 87,58 metri. Performanța atletului de 23 de ani a fost salutată așa cum se cuvine de iubitorii sportului din țara asiatică, în care cricketul este sportul cel mai urmărit.

Jocurile Olimpice: Neeraj Chopra câștigă medalia de aur la proba de aruncare a suliței la Tokyo 2020

Sute de oameni s-au adunat la Aeroportul Internațional Indira Gandhi din New Delhi pentru a-l întâmpina pe Chopra, iar imaginile au făcut înconjurul rețelelor de socializare. În nebunia creată de fani, medalia de aur pe care sportivul le-a arătat-o fanilor era să fie pierdută în mulțime.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Chopra s-a bucurat de primirea extraordinară abia după ce a fost testat pentru Covid-19, fapt care a avut loc chiar pe aeroportul din capitala statului cu peste 1,4 miliarde de locuitori.

Neeraj Chopra, escortat de armată din aeroport

Imediat după ce atletul a câștigat medalia de aur la Tokyo, o adevărată sărbătoare a început în India, iar oficialitățile s-au întrecut în laude la adresa acestuia, promițându-i mai multe recompense și distincții la întoarcerea în țară.
Isteria creată de fani la aeroport a făcut ca Chopra să aibă nevoie de ajutorul forțelor militare pentru a scăpa de mulțimea entuziamată.
Aurul luat de Chopra la aruncarea suliței a fost a 7-a medalie câștigată de India la Tokyo, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță pentru această țară în istoria Jocrurilor Olimpice, depășind cele 6 medalii câștigate la Londra, în 2012.În afară de aurul lui Chopra, India a câștigat două medalii de argint și patru medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Neeraj Chopra a fost abia al doilea sportiv din India care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiția supremă din sportul mondial. Primul fusese tiristul Abhinav Bindra, care a luat aurul în 2008, la Beijing.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06