Ministerul de Externe al Poloniei a anunțat oficial pe Twitter că sunt dispuși să-I ofere o viză de ședere atletei din Belarus și este liberă să-și continue cariera de sportiv în Polonia dacă dorește.
Jakub Kulhanek, ministrul de Externe al Cehiei, a catalogat acțiunea oficialilor din Belarus ca fiind "scandaloasă" și a afirmat că este gata să o ajută pe sportivă oferindu-I viză de ședere și protecție internațională. Acesta a notat că de asemenea, ambasada Cehiei de la Tokyo este gata să ajute dacă este nevoie.
În prezent, aceasta se află în siguranță în custodia autorităților japoneze care cercetează amănunțit cazul, a anunțat Comitetul Olimpic Internațional. Inclusiv agenția pentru refugiați a ONU este implicată.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
O informație de ultim moment publicată de Sky News, menționează că sportiva din Belarus a ajuns la ambasada Poloniei de la Tokyo.

Ce s-a întâmplat cu Krystsina Tsimanouskaya

CONTEXT: Tsimanouskaya susține că oficialii olimpici din Belarus au încercat să o forțeze să se întoarcă acasă după ce și-a criticat public antrenorii și regimul din țara sa, condus de Alexander Lukashenko. Atleta se teme de o tentativă de răpire.
Criticile asupra antrenorilor ar fi venit după ce aceștia i-au impus să participe la niște probe pentru care nu s-a antrenat.
Sportiva din Belarus ar fi trebuit să concureze luni la cursa feminină de 200 de metri. Acesta le-a povestit autorităților că antrenorii delegației ei au venit dumincă în camera ei, i-au spus să-și facă bagajele și au încercat s-o forțeze să urce în avion pentru a se întoarce în țară.
„Nu mă voi întoarce în Belarus. Există presiune împotriva mea și încearcă să mă scoată din țară fără permisiunea mea”, a declarat ea pentru Reuters într-un mesaj pe aplicația de mesagerie privată Telegram.
Comitetul Olimpic din Belarus a emis în care scrie că antrenorii lotului olimpic au decis să o retragă pe atleta Krystsina Tsimanouskaya de la Jocurile Olimpice din Tokyo la sfaturile medicilor. Pe fondul unor probleme emoționale și psihologice pe care aceasta le-ar avea.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06