MBC, televiziunea care a transmis festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a încercat să le aducă telespectatorilor informații despre țările participante în timpul transmisiunii de pe stadionul olimpic. Pe lângă stereotipuri precum Dracula la România sau pizza în Italia, televiziunea sud-coreeană a ales să le arate telespectatorilor imagini de la Cernobîl la apariția delegației Ucrainei, proteste din Haiti și să descrie Insulele Marshall ca fostă locație a Statelor Unite pentru teste nucleare.
După ce mai mulți telespectatori s-au plâns pe social media de alegerile neinspirate, televiziunea a postat un comunicat prin care își cere scuze pentru imaginile folosite: "Imaginile și textul din timpul transmisiunii au fost folosite pentru a spune anumite povești. Le cerem scuze țărilor respective, inclusiv Ucrainei, dar și telespectatorilor noștri", se arată în comunicatul celor de la MBC.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06