Articol scris de Alex Masgras
În mai puțin de 10 zile vom avea parte de o festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice fără precedent. Pentru prima oară în istorie, festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi fără spectatori, după ce Japonia a declarat stare de urgență în urma numărului mare de infectări cu COVID-19 din ultima perioadă.
Astfel, ediția care deja fusese amânată cu un an din cauza pandemiei, va avea fani virtuali care să încurajeze sportivii, a anunțat CIO într-un comunicat de presă emis marți. Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea acoperire dublă față de Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, folosind tehnologie de ultimă generație.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Alternativă fără precendent pentru Jocurile Olimpice din Tokyo

"Atleții, la fel ca întreaga lume, așteaptă cu nerăbdare aceste Jocuri. Ele vor transmite un mesaj de unitate și solidaritate pe durata acestei pandemii și un mesaj de speranță pentru cât mai multă lume. Promit că vom vedea inovații și surprize. Așteptăm cu nerăbdare începerea Jocurilor împreună cu atleții, care vor avea parte de susținere, chiar dacă nu vor fi spectatori în tribune", a spus Thomas Bach.
De asemenea, președintele CIO dă asigurări că organizatorii au luat cele mai bune măsuri de siguranță pentru buna desfășurare a Jocurilor: "Siguranța a fost principala noastră preocupare după amânarea Jocurilor de anul trecut. Am făcut eforturi uriașe pentru a face aceste Jocuri sigure pentru toți cei implicați", a mai adăugat Thomas Bach.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06