Organizatorii Jocurilor Olimpice au anunțat alte 12 cazuri de Coronavirus, cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a competiției. Nu a fost făcută publică identitatea celor depistați pozitivi.
Se cunoaște faptul că două dintre noile cazuri sunt sportivi din afara Japoniei, cazați în Satul Olimpic. Testarea în masă a început la data de 1 iulie, iar până în prezent au fost depistate 87 de cazuri cu virusul asiatic.
Reprezentanții CIO au anunțat că vor prezenta bilanț zilnic pe toată desfășurarea competiției cu privire la evoluția cazurilor.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Cel mai important nume de până acum care ratează Jocurile Olimpice din cauza unui test pozitiv de Covid este cel al lui Amber Hill. Britanica este numărul 1 mondial la Tir Sportiv, însă nu va avea șansa să obțină medalia pentru care s-a pregătit patru ani.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclud varianta anulării evenimentului

Toshiro Muto, președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost întrebat la o conferință de presă susținută marți dacă organizatorii mai iau în considerare anularea competiției, cu doar trei zile înaintea startului oficial al Olimpiadei. Acesta a spus că varianta ca Jocurile Olimpice să se anuleze încă stă în picioare și că refuză să o excludă.
De la sosirea sportivilor din toată lumea în Japonia au fost înregistrate 71 de cazuri de COVID-19 în satul olimpic. "Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul cazurilor poate să crească sau poate să scadă. Ne vom gândi la ce ar trebui să facem în momentul în care apare o anumită situație", a spus Toshiro Muto în conferința de presă de marți.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06