Simona Halep și-a exprimat dorința de a fi portdrapel la Jocurile Olimpice din vara acestui an, însă cea mai bună tensimenă a României nu este susținută de toată lumea în acest demers. Nu cu mult timp în urmă, o fostă mare campioană a criticat-o dur pe dubla campioană de Grand Slam din Constanța.
Beatrice Câșlaru este de părere că Simona Halep nu ar trebui să poarte drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românca a refuzat să meargă la Rio, acum 4 ani și nu a participat nici la ultima partidă de Fed Cup. În plus, a treia tenismenă a lumii nu are încă vreo medalie olimpică, astfel încât să fie recomandată pentru o astfel de distincție.

COSR, primele detalii despre portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
În acest context, mai multe voci importante din lumea sportului românesc susțin varianta ca Marian Drăgulescu să poarte steagul României la Tokyo în vara acestui an. De 8 ori campion mondial și triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Drăgulescu are un cu totul alt istoric din punct de vedere olimpic față de Halep.
Sâmbătă, COSR a oferit mai multe detalii despre cine va fi portdrapel al României la ediția din acest an, anunțând că pentru egalitatea de gen, doi sportivi vor purta drapelul României la Tokyo, iar că numele lor vor fi în curând dezvăluite: "Ziua Drapelului Național!
Albastru, galben și roșu, culorile din sufletul Team Romania!
Steagul e România! E simbolul devotamentului, al credinței. Reprezintă totodată trecutul, prezentul și viitorul, este întreaga istorie a României. Drapelul reprezintă toate victoriile și toate aspirațiile noastre, este în inima și în sufletul Echipei Olimpice ”Team Romania”. Cu fiecare picătură de sudoare, cu lacrimile bucuriei, noi ne-am trăit momentele înfășurați în drapel. Din albastru ne-am luat încrederea și credința, din galben am împărțit bucurie și speranță iar din roșu am transmis pasiune, dorință și putere…
Drapelul e liantul care unește inimi, e identitate și demnitate. Noi, Team Romania, suntem mândri să-l purtăm în arena olimpică. Mari campioni ai sportului românesc au avut onoarea de a purta drapelul la Ceremoniile de Deschidere ale Jocurilor Olimpice. Kaiacistul Aurel Vernescu și biatlonista Eva Tofalvi dețin recordul, au fost de 3 ori purtători de drapel. Prima femeie care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipă, canotoarea secolului a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 și Atena 2004.
JO Tokyo 2020 aduc o premieră pentru Team Romania. Comitetul Internațional Olimpic a decis în martie anul trecut, tinând cont de egalitatea de gen, ca fiecare națiune să aibă doi sportivi purtători de drapel la Ceremonia de Deschidere, obligatoriu o fată și un băiat. În curând vom afla cine sunt sportivii care vor avea onoarea de a purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a JO Tokyo 2020!"
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06