Problemele legate de infectările cu Coronavirus persistă la Tokyo cu puțin timp înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată vineri, de la ora 14:00, în direct pe Eurosport.
Organizatorii au anunțat că în urma testelor efectuate ieri au fost depistate trei cazuri noi în rândul sportivilor. Identitatea lor nu a fost deocamdată dezvăluită. Cei de la L’Equipe scriu că unul singur era cazat în Satul Olimpic. De la începutul testărilor în masă în rândul participanților și al staff-urilor au fost raportate 106 cazuri, din păcate această cifră este așteptată să crească pe perioada desfășurării competiției.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclud varianta anulării evenimentului

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Toshiro Muto, președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost întrebat la o conferință de presă susținută marți dacă organizatorii mai iau în considerare anularea competiției, cu doar trei zile înaintea startului oficial al Olimpiadei. Acesta a spus că varianta ca Jocurile Olimpice să se anuleze încă stă în picioare și că refuză să o excludă.
De la sosirea sportivilor din toată lumea în Japonia au fost înregistrate 71 de cazuri de COVID-19 în satul olimpic. "Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul cazurilor poate să crească sau poate să scadă. Ne vom gândi la ce ar trebui să facem în momentul în care apare o anumită situație", a spus Toshiro Muto în conferința de presă de marți.

Delegația Cehiei, decimată de Covid. A fost raportat al șaselea caz

Organizatorii de la Tokyo fac teste zile pentru depistarea cazurilor de Coronavirus. Din păcate, raportarea zilnică crește cifra celor care ies pozitivi. Ultimul sportiv indisponibil din acest motiv este ciclistul ceh Michal Schlegel (26 de ani). El a fost plasat în izolare, starea sa de sănătate fiind una bună.
Comitetul Olimpic din Republica Cehă a demerat o anchetă ca urmare a numărului de cazuri cu Covid depistate în Satul Olimpic. Premierul Andrej Babis a declarat că este indignat de ce se întâmplă și a caracterizat situația ca fiind un "adevărat scandal".
Jucătoarea de volei pe plajă este o altă absență importantă din cauza unui test pozitiv, la scurt timp a fost depistat cu virusul asiatic și soțul său, Simon Nausch, antrenorul echipei de volei pe plajă. Acestora li se mai adaugă un sportiv la această disciplină, Ondrej Perusic.
Celelalte infectări sunt la jucătorul de tenis de masă Pavel Sirucek şi medicul delegaţiei, Vlastimil Voracek.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06