articol de Romeo Ene
’’Tricolorii’’ U23 se află până pe 9 iunie într-un cantonament în Spania, acolo unde vor disputa două meciuri amicale, cu Mexic pe 5 iunie şi cu Australia pe 8, la Marbella.

Manea, încrezător în şansele României la o medalie

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Fundaşul campioanei CFR Cluj a mărturisit că este nerăbdător să evolueze la Jocurile Olimpice şi este de părere că omogenitatea, dar şi familia care s-a creat la naţională la Campionatul European de Tineret din 2019, îi va ajuta să facă meciuri foarte bune: ’’E grea aşteptarea până la Jocurile Olimpice, având în vedere că trebuiau să se desfăşoare anul trecut. Suntem nerăbdători să mergem la Tokyo şi să facem o figură cel puţin la fel de frumoasă cum am făcut la EURO 2019. Eu cred că la Jocurile Olimpice vom face o surpriză foarte mare.
Nu vreau să spun dinainte, dar cred că avem o şansă mare. Dacă vom fi cel puţin la fel de entuziasmaţi cum am fost la EURO, atunci avem o şansă să ne întoarcem cu o medalie. Dacă voi câştiga o medalie, o voi pune lângă celelalte de până acum. Familia U21 este aici, de fiecare dată când mă văd cu colegii simţim toţi acel entuziasm. Sunt bucuros că ne cunoaştem de mult. Acest lucru ne-a ajutat să realizăm ceea ce am realizat până acum. Faptul că ne cunoaştem atât de bine va fi un mare avantaj pentru noi la Olimpiadă’’, a declarat Manea pentru site-ul FRF.
România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, atunci când ‘’tricolorii’’ terminau pe 5, tot la Tokyo. "Tricolorii" vor debuta contra Hondurasului, cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a competiției supreme din sportul mondial. La o primă vedere, România are șanse mari să treacă de faza grupelor la Tokyo. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci "tricolorii" vor juca pentru un loc în semifinale cu una dintre echipele din Grupa A. Acolo, Franța este mare favorită, astfel că pentru a evita reprezentativa din Hexagon în sferturi ar fi bine ca România să câștige grupa.
Dacă vom termina pe primul loc în grupa noastră, sunt șanse mari să jucăm cu Mexic sau Japonia, cele două echipe fiind clar favorite la locul doi în grupa A, din care mai face parte Africa de Sud, dar e greu de crezut că reprezentativa africană va putea emite pretenții la calificare.
Programul din grupa României:
joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00), Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06