David Popovici a impresionat la Campionatele Europene de juniori de la Roma. Românul de 16 ani a obținut 3 medalii de aur și a doborât 2 recorduri mondiale ale juniorilor, iar presa internațională a început deja să vadă în el un viitor star al natației mondiale.
După ce a luat argintul cu ștafeta de 4 x 100m liber, Popovici a câștigat medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber, doborând recordurile mondiale la ambele probe (la 100 m liber timpul său este cel mai bun din acest an, inclusiv la nivel de seniori), dar și la 50 m liber.

David Popovici, încrezător că poate lupta pentru medalii la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Cu puțin timp în urmă, David Popovici s-a întors în țară, iar declarațiile sale denotă o maturitate ieșită din comun. Pentru Popovici urmează Jocurile Olimpice, unde acesta a menționat cu tărie va încerca în primul rând să se obișnuiască cu o finală olimpică, pentru că vor urma multe altele în cariera sa.
"Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs. Am câştigat extrem de multă experienţă. Acum merg la Tokyo cu acelaşi gând, de a face tot ce pot eu mai bine într-o finală. Să mă descurc, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică pentru că vor veni multe! Şi să încerc pe cât de tare pot acolo pentru că despre asta e vorba, acesta este spiritul olimpic", a spus Popovici la revenirea în țară, citat de as.ro.
Întrebat dacă se gândește la o medalie la Tokyo, înotătorul nu s-a ferit să spună că dacă va ajuneg într-o finală orice e posibil: "Cu siguranţă sunt mult mai aproape acum. Aştept să mă calific în finală şi de acolo se poate întâmpla orice."

#ETalks cu David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu

Referindu-se la performanța sa de la europenele de juniori, Popovici s-a declarat foarte mândru de ceea ce a realizat și de faptul că imnul României a fost intonat de 3 ori datorită lui: "Am auzit imnul naţional după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puţine concursuri. Şi nu numai o dată, de trei ori. De fiecare dată când am urcat pe podium să îmi văd steagul cum urcă, să mă uit la toată lumea din tribună stând în picioare, la colegii mei cum stau şi mă privesc. A fost foarte tare!"
Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie - 8 august, vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06