În vârstă de 24 de ani, Larisa Iordacheare în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice (Londra, 2012), două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 7 de aur, 7 de argint şi două de bronz la Europene. Larisa ne-a povestit de ce este atât de importantă pentru ea ediția de la Tokyo din acest pentru ea.
"Este o ediție specială pentru că anul acesta sunt califică și e un obiectiv îndeplinit pentru mine. Speranțele mele? Sper să ajung acolo într-o formă foarte bună fizică și psihică. Sper la o medalie, bineînțeles. Sper să fie o medalie mulțumitoare pentru mine, pentru cei care mă urmăresc și pentru antrenorii mei", ne-a povestit Larisa.

Larisa Iordache, despre durerile insuportabile de la Basel

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
"Într-un fel sunt fericită că s-a întâmplat asta pentru că am aflat cu adevărat ce am. Din păcate s-a întâmplat în ziua de competiție. Eu am crezut că sunt niște dureri de spate, dar îmi era din ce în ce mai greu să stau dreaptă. După ce am simțit că am mari dureri, mi-a spus că am probabil o criză renală. Nu știa nimeni dacă pot concura. La sală mi-au dat niște calmante. Nu am putut să mă antrenez. Când am simțit agitația din jurul meu am știut că trebuie să intru în concurs. Nu mai conta nimic, trebuia să mă obișnuiesc cu durerea. Când am urcat acolo, am zis că am un minut jumate în care pot să arăt munca mea. Adrenalina și emoția m-au acoperit și m-au protejat. Durerea s-a diminuat, nu mai simțeam durere deloc apoi".

#ETalks cu Larisa Iordache despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ce sentimente are când urcă pe bârnă: "Pe bârnă sunt niște sentimente diferite. De asta am și revenit în sala de antrenament, pentru că-mi lipseau acele sentimente. Cu mult exercițiu am reușit să rămân stabilă pe bârnă. Statistic vorbind, bârna este cel mai ușor aparat din gimnastică, probabil pentru că-ți poți folosit tot corpul, mult mai ușor decât la sol. La sol ai nevoie de foarte multă putere, însă la bârnă ține mai mult de elan, este ceva mai simplu".
Despre idoli și de unde-și ia inspirația: "Nadia Comăneci este idolul meu, este inspirația mea. Eu am început să practic gimnastica urmărind-o pe ea. Am avut casete, cărți, îmi făcea mama rost de toate informațiile pentru a vedea cum a început Nadia, cum a crescut. Mă inspiră foarte tare și oamenii pe care-i întâlnesc zi de zi, mai ales oamenii dragi mie, pentru că văd cât de fericiți sunt când câștig eu".
Despre o posibilă petrecere după Jocurile Olimpice cu toți românii: "Dacă nu ar mai exista restricțiile de azi, clar că am putea face cu toții o petrecere după Jocurile Olimpice și să ne distrăm după reușitele noastre. Tuturor sportivilor le-ar face plăcere să afle din experiența altora. Eu am avut norocul să merg și la Universiadă și am întâlnit mulți sportivi cu povești de viață foarte frumoase. Sunt mentalități diferite, caractere diferite. Cu siguranță ne-am distra foarte bine la petrecere".
Urmăriți LIVE Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport, începând cu 22 iulie.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06