După mai bine de jumătate de secol, fotbalul românesc revine la Jocurile Olimpice iar performanța reușită de eroii acestei generații este onorată cu un kit de joc în ediție limitată.
Noul echipament va fi predominant alb, cu nuanțe de galben la mâneci și guler. Piesa de rezistență este reprezentată de flacăra olimpică, tot de culoare galbenă, imprimată în partea stângă a tricoului.
Tot la Tokyo, dar în 1964, o altă generație de talent, în care se regăseau Adamache, Ienei, Pîrcălab și Dan Coe, reprezenta România. În 2021, cei care și-au spus “generația de fier” merg în Japonia pentru a demonstra încă o dată că puterea fotbalului trece dincolo de capriciile vremurilor și bucură totdeauna românii. Într-o lume schimbată și plină de restricții, avem nevoie mai mult ca oricând de spiritul eroilor din teren.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Slideshow

Galerie FOTO de colecție. România în echipamentul pentru Jocurile Olimpice

20 imagini

FRF A LANSAT OFICIAL ECHIPAMENTUL PENTRU JOCURILE OLIMPICE

Federația Română de Fotbal a creat împreună cu suporterii un echipament de joc special, dedicat sărbătorii olimpice: "Am lansat fanilor provocarea de a imagina designul echipamentului și am primit aproape 100 de propuneri. Ulterior, comisia formată din Horia Brenciu (artist), Vlad Munteanu (manager operațional loturi naționale FRF), Alfonso Flores (manager sponsorizări Joma) și reprezentanți ai departamentelor comunicare și marketing FRF a ales viziunea câștigătoare a lui Cătălin Marian.
Apoi, alături de partenerul tehnic Joma, am elaborat tricourile, șorturile și jambierele, iar acum “armura” eroilor noștri se întoarce la suporteri. Sub blazonul protector al echipelor naționale, cu flacăra olimpică aprinsă spre a veghea acest parcurs, tricoul e gata! În culori noi, așteaptă să-l îmbrăcăm pentru încă o poveste frumoasă, de la nopțile italiene spre diminețile japoneze care vor rămâne în istorie", se arată în comunicatul FRF
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06