Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a anunțat, de curând, că Simona Halep va fi propusă pentru a fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfășura la Tokyo. În perioada următoare, decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al COSR. Simona Halep, care a absentat la ediția Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio, a mărturisit în mai multe rânduri că-și dorește să poarte drapelul României la Tokyo, acolo unde și-a propus să evolueze în toate cele trei probe: simplu, dublu cu Irina Begu și dublu mixt cu Hora Tecău.

Câșlaru nu agreează ideea ca Halep să fie port-drapel la Jocurile Olimpice

Mulți sunt de părere că alegerea lui Marian Drăgulescu ar fi soluția ideală. De 8 ori campion mondial și triplu medaliat la Jocurile Olimpice, "Marocanul" are un alt background din punct de vedere olimpic față de Halep. Deși a evitat să nominalizeze pe cineva, Beatrice Câșlaru e împotriva numirii Simonei drept port-drapel și s-a declarat contrariată de faptul că numărul trei mondial din WTA își dorește să fie în prim plan la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
"Cine vrea ea să fie??? Cum se face că are tupeul să pretindă asta, când ar fi fair-play întâi să câștige medalie și apoi, peste 3 ani, să ceară steagul!!! Sau, hai să îi dăm steagul dacă ne aduce aurul olimpic! Eu nu voi uita când doamna Lipă a purtat drapelul la Olimpiadă. Nu a comentat nimeni! Că nu te poți egala cu palmaresul lor, al campionilor! Pe mine Halep nu mă convinge deloc că merită să poarte drapelul!", a scris Beatrice Câşlaru, într-o postare pe o pagină de Facebook.
Beatrice Câșlaru a participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta, în 1996, la Sydney, în 2000 ( unde a obtinut medaliile de argint la 200 m mixt și de bronz la 400 m mixt) și la Atena, în 2004. Ea are 13 medalii la Campionatele Europene, dintre care 3 de aur (toate în 2000, la Helsinki - 200 bras, 200 mixt și 4x200 liber).
Dacă aș putea să aleg dintre un Slam și o medalie olimpică pentru anul viitor, aș alege medalia. Din trei probe, eu sper să iau una, nu contează în ce fel, sper să iau una. Cu Horia, la mixt, am vorbit deja. În momentul acesta am discutat cu Irina Begu. Am vorbit de un an de zile că, dacă ne calificăm amândouă, să jucăm împreună. Dar până atunci se pot schimba multe | Simona Halep
Jocurile Olimpice vor fi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06