Articol scris de Bianca Dumitru
Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a declarat recent că își dorește să reprezinte România la Olimpiada de la Tokyo. Oficialii campioanei din Scoția nu sunt dispuși, însă, să îi dea voie lui Ianis să participe la Jocurile Olimpice, ținând cont de faptul că echipa ar urma să fie angrenată în aceeași perioadă în preliminariile Champions League.
"Mi-ar plăcea să joc la un turneu precum Jocurile Olimpice. Este ceva unic. Probabil nu mai primești o astfel de șansă în carieră. În mod clar, vreau să merg. Din păcate, noi, jucătorii, ne aflăm în situația în care nu depinde de noi. Eu, personal, le-am spus clar celor din club că vreau să joc la Jocurile Olimpice, dar nu am primit un răspuns clar de la Rangers", a declarat Ianis Hagi, potrivit Glasgow Live.
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă PyeongChang 2018, ediția la care România a revenit în Top 10
01/02/2022 LA 12:28

"Asta ar putea duce la o ruptură!"

În acest context, jurnaliștii de la Rangers News au scris că refuzul clubului de a-i permite lui Hagi să meargă la Tokyo ar putea cauza o ruptură între cele două părți, amintind de cazul lui Craig Moore, care era căpitanul scoțienilor în 2004. Atunci, australianului nu i s-a dat voie să meargă la Jocurile Olimpice, iar asta l-a determinat să plece de la Glasgow.
"Starul lui Rangers, Ianis Hagi, a lăsat clar să se înțeleagă că își dorește să meargă la Jocurile Olimpice, iar această dilemă amintește de o situație similară care a dus la finalul carierei unei legende pe Ibrox.
Hagi este disponibil pentru convocarea la națională pentru Jocurile Olimpice, însă din cauza faptului că este un turneu dedicat jucătorilor tineri, U23, Rangers îl poate împiedica să meargă. Ținând cont că deplasarea la turneu se suprapune cu preliminariile Champions League, Rangers are toate motivele să vrea să îl țină pe Hagi.
Deși nu s-a luat o decizie clară în ceea ce privește prezența lui la Jocurile Olimpice, băiatul a lăsat clar de înțeles că preferă să joace pentru națională.
În 2004, căpitanul lui Rangers, internaționalul australian Craig Moore, a fost chemat la Jocurile Olimpice între cei trei jucători care aveau peste 23 de ani. Rangers, din dorința de a se baza pe el în campionat și în Champions League, a fost reluctantă în a-l lăsa să participe. Asta l-a făcut pe jucător să renunțe la banderolă și să se transfere la Borussia Monchengladbach.
Hagi este, de asemenea, unul dintre jucătorii influențiali din fotbalul românesc, iar absența lui din lot, combinată cu ambiția fotbalistului, ar putea duce la o ruptură", au scris cei de la Rangers News.

Ianis nu duce lipsă de oferte

Hagi a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Rangers în sezonul 2020/21, reușind să se impună în topul pasatorilor din Premiership, cu 11 assist-uri. Românul a atras atenția mai multor cluburi importante de pe continent, fiind dorit, printre altele, la Sevilla, Lazio, PSV Eindhoven sau Bochum.
Recent, jurnaliștii de la yeniasir.com.tr au notat că Ianis Hagi ar fi dorit și la Istanbul Bașakșehir, fostă campioană a Turciei.
În aceste zile, mijlocașul român în vârstă de 22 de ani se află în cantonamentul echipei naționale, fiind convocat de Mirel Rădoi pentru partidele amicale cu Georgia (2 iunie) și Anglia (6 iunie).
Beijing 2022
Primii sportivi români au ajuns la Beijing. Imagini spectaculoase din bazele sportive
30/01/2022 LA 13:49
Beijing 2022
România a avut două clasări în Top 6 la Jocurile Olimpice de iarnă Albertville 1992
25/01/2022 LA 16:25