Ianis Hagi a fost unul dintre jucătorii care au pus serios umărul la calificarea României la Jocurile Olimpice și normal ar fi ca el să facă parte din echipă la Tokyo. Totuși, sunt șanse mici ca acest lucru să se întâmple, deoarece cluburile nu sunt obligate de FIFA să lase jucătorii la loturile naționale.
Rangers a câștigat campionatul în Scoția, Hagi Jr a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din campionat, iar obiectivul primordial pentru sezonul viitor este pătrunderea în grupele Champions League. Preliminariile vor începe în prima parte a lunii august, iar Gerrard va dori cu siguranță să se bazeze pe toți jucătorii din lot.
Turneul olimpic va debuta pe 22 iulie, în direct la Eurosport, iar România are toate șansele să treacă de faza grupelor, astfel că aventura "tricolorilor" în Japonia s-ar putea prelungi și pentru prima parte a lunii august. Astfel, programul lui Ianis Hagi va fi dat peste cap și Rangers nu va fi de acord cu acest lucru.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
"La o competiţie ca Jocurile Olimpice oricine vrea să participe, e ceva unic. Probabil că nu m-aş mai întâlni a doua oară în viaţă cu asta şi e clar că vreau să-mi reprezint ţara. Normal că vreau să fiu acolo, dar din păcate sunt într-o situaţie în care nu pot face mare lucru. Pot să discut cu clubul, să prezint avantaje şi dezavantaje, dar... Deocamdată nu e nimic sigur, nu am niciun răspuns clar de la Rangers", a declarat Ianis Hagi la DigiSport.
Tricolorii vor face parte din Grupa B, la Jocurile Olimpice, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Ianis Hagi anunţă revirimentul României

În ceea ce priveşte prima reprezentativă, aceasta a plecat foarte slab în campania de calificare la Mondialul din 2022 şi, foarte probabil, perioada de "secetă" în care privim CM din faţa televizorului se va prelungi la 28 de ani. Totuşi, Ianis e convins că naţionala ţării noastre îşi va reveni în curând şi va avea rezultate comparabile cu cele obţinute pe vremea când tatăl său era căpitanul României.
"Ne dorim să ne calificăm la Campionatul Mondial, dar ştim că e greu. E dificil să faci tranziţia, încercăm să găsim un echilibru şi eu cred că suntem pe drumul cel bun. Scopul nostru e să depăşim Generaţia de Aur. Nu cred că e un obiectiv exagerat... De ce vii la naţională? Să încerci să-i depăşeşti pe cei mai buni. Sunt încrezător că vom reuşi să avem performanţe foarte mari în următorii 10-15 ani", a mai spus Ianis.
Întrebat ce fotbalist din istoria României e favoritul său, Ianis l-a indicat pe Adrian Mutu, (încă) antrenor la U21 în prezent.
"Admir generaţia lui Mutu şi Chivu, mi-au plăcut mult de Contra şi de Rădoi, dar şi de Nicolita. Dar Mutu e preferatul meu, a fost număr 10", a spus Hagi.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06