Seiko Hashimoto, şefa comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice, doreşte ca fanii să poată fi prezenţi la Tokyo. Ea a declarat că studiază posibilitatea ca 50% din capacitatea unei arene sau maxim 10.000 de fani să asiste la probele olimpice.
Tokyo este încă în carantină, iar experţii în boli infecţioase şi-au manifestat reticenţa cu privire la oportunitatea ca suporterii de pe glob să vină în Japonia.
„50% din capacitate sau 10 mii de oameni, chiar dacă înţeleg că ne-au fost cerute mpsuri stricte pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Luat în calcul şi părerea experţilor, vom analiza, iar apoi vom decide (n.r. – numărul de spectatori)”, a comentat Hashimoto.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Voluntarii Jocurilor Olimpice au mers la unul dintre centrele de vaccinare din Tokyo, pentru a-şi primi doză iniţială de Pfizer.
„Am fost puţin îngrijorat, dar m-am gândit să iau măsurile necesare pentru a mă feri de infecţie. Aşa că, în loc să fiu anxios cu privire al pandemie, am venit să mă vaccinez, aşa că acum pot munci liniştit”, a spus Chika Hirai, voluntar.
Comitetul Internaţional Olimpic a furnizat doze Pfizer pentru 40.000 persoane, inclusiv personalul de la aeroporturi, jurnalişti locali şi arbitri olimpici. În Japonia, campania de vaccinare s-a accelerat recent, peste 6% din populaţie primind ambele doze.
În această săptămână, sportivii au fost avertizaţi că pot fi excluşi de la Jocuri dacă încalcă regulile privind purtarea măştilor sau efectuarea testelor cotidiene. Organizatorii se confruntă acum cu o decizie dificilă, de a autoriza sau nu prezenţa spectatorilor locali în arenele olimpice.
Un grup de experţi medicali a estimat în raportul lor că ar fi mai sigur dacă Jocurile se vor disputa cu porţile închise: „Absenţa spectatorilor va crea un risc mai mic în termeni de propagare a infecţiei în interiorul arenelor. Credem că acest lucru ar fi ideal''.
Comitetul de organizare Tokyo 2020 a anunţat vineri că va reduce în continuare numărul persoanelor din străinătate care vin în Japonia pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice la circa 53.000, dintre care 15.500 sunt sportivi. Cifra iniţială era de 177.000, care includea oficiali, sponsori şi jurnalişti printre alţii.
Olimpiada de vară are loc în perioada 23 iulie-8 august și va fi transmisă în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06