Articol scris de Romeo Ene
Experţii japonezi în domeniul sănătăţii au aprobat planurile de creştere a numărului de spectatori la evenimentele olimpice de la Toyko. Măsura propusă va intra în vigoare după ce starea de urgenţă din Toyko, dar şi din alte părţi ale ţării se va încheia pe 20 iunie: "Este important să menținem măsuri de prevenţie responsabile pentru a preveni o creştere a numărului de cazuri, mai ales că observăm o răspândire a variantei Delta.", a declarat Ministrul japonez al Sănătăţii unui comitet consultativ guvernamental, care a aprobat creşterea numărului spectatorilor, conform The Guardian.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Decizia finală, la sfârșit de iunie

În prezent, spectatorii pot participa în număr de 5000 sau 50% din capacitatea unei arene, dar nu mai mult de 5000. Comitetul de organizare Tokyo 2020 nu va lua o decizie finală dacă va permite accesul spectatorilor japonezi la evenimentele olimpice până mai târziu de finalul acestei luni, pe fondul îngrijorării că s-ar putea declanșa un al cincilea val de infecții în Japonia.
Secretarul şef al cabinetului a spus că decizia finală privind accesul spectatorilor va fi luată după analizarea situaţiei pandemice din Japonia, dar şi a răspândirii noilor variante. Acesta a adăugat că experții în sănătate au fost de acord cu un plan guvernamental care ar permite creșterea numărului spectatorilor, cu condiția de nu a exista controale speciale pentru infecția cu coronavirus.
Tokyo, Osaka și alte opt regiuni se află într-o stare de urgență care urmează să se încheie pe 20 iunie. Barurilor și restaurantelor li s-a interzis să vândă alcool și trebuie să închidă la ora 20:00, în timp ce oamenii au fost îndemnați să evite ieșirile neesențiale, iar companiile au fost încurajate să le permită angajaților să lucreze de acasă.
Nishimura, care ocupă funcția de ministru al economiei, a declarat că este prea devreme să se discute ca măsurile să fi ridicate duminică, având în vedere presiunea continuă asupra paturilor de spital, precum şi numărul ridicat de cazuri zilnice de covid.
Takaji Wakita, șeful unui grup de experți care consiliază Ministerul Sănătății, a avertizat cu privire la o posibilă creștere a cazurilor în viitorul apropiat, deoarece oamenii își petrec mai mult timp în afara caselor lor în unele regiuni, inclusiv Tokyo.
"Când guvernul ridică starea de urgență, este important ca restricțiile să fie ridicate treptat", a spus el. Chiar şi aşa, campania de vaccinare nu merge foarte bine în Japonia faţă de alte puteri economice, cu puţin peste 5% din populaţie complet vaccinată până acum.
Marți, Comitetul Olimpic Internațional a avertizat concurenții care încalcă regulile Covid că se vor confrunta cu o serie de sancţiuni, inclusiv suspendarea temporară sau definitivă din competiţie. Jocurile Olimpice se desfăşoară în perioada 23 iulie-8 august şi vor fi transmise în direct la Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06