Prezent la conferința de presă de la All England Club, Roger Federer a fost întrebat dacă va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie – 8 august, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Roger Federer a spus că încă nu a luat o hotărâre cu privire la acest eveniment, dar că participarea rămâne "intenția" lui.
O medalie de aur în proba de simplu este una din puținele reușite care-i lipsesc lui Federer din palmaresul impresionant. Elvețianul a cucerit aurul în proba de dublu alături de Stan Wawrinka la Beijing 2008, însă în proba de simplu a obținut doar medalia de argint la Londra, în 2012, acolo unde a cedat în finală în fața lui Andy Murray pe terenul central de la Wimbledon.

Jocurile Olimpice, un semn de întrebare pentru Roger Federer

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
De când a revenit în circuit după operațiile suferite la genunchi, Federer a spus în repetate rânduri că amânarea Jocurilor Olimpice reprezintă pentru el o veste foarte bună și că acest eveniment reprezintă o prioritate, iar dacă organismul îi va permite, va merge la Tokyo pentru a încerca să obțină medalia de aur.
"Îmi doresc să vă fi spus mai multe. În acest moment lucrurile nu sunt la fel de simple ca în trecut. Cu vârsta, trebuie să fim mai selectivi, nu putem juca toate turneele. Încă este intenția mea de a juca la Tokyo, însă doar după Wimbledon vă voi putea comunica decizie mea. Este obiectivul meu să joc cât mai multe turnee cu putință, dar sincer să fiu, totul depinde de rezultate și de cum mă simt fizic", a spus Federer la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Jocurile Olimpice vor debuta tot pe Eurosport de pe 23 iulie până pe 8 august.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06