Larisa Iordache și-a îndeplinit marele vis. Gimnasta noastră și-a asigurat locul la Jocurile Olimpice din vară, după ce a reușit prestații minunate la Campionatele Europene din Elveția.
Larisa s-a clasat pe locul 4, după 3 sportive din Rusia, și a obținut cel mai mare punctaj din calificări, la bârnă: 13.466. Per total, sportiva româncă a participat la 4 probe: bârnă (13.466), sol (13.400), sărituri (14.366), paralele (13.466).
Din păcate, bucuria calificării a fost urmată de momente dificile pentru Larisa Iordache. În timpul concursului, gimnasta a acuzat "febră, dureri și stare generală proastă", iar la final a mers la spital.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Larisa Iordache a ajuns la spital, după calificarea la Jocurile Olimpice

Federația Română de Gimnastică a oferit mai multe detalii despre starea Larisei. După primele investigații, se pare că ar fi vorba despre "o infecție la nivelul rinichilor":
"Știm cu toții că în spatele fiecărei mari performanțe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar și multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună.
Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului.
O eroină am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare.
După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 și mai multe intervenții chirurgicale și recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică. Sănătate multă, Lari! Curaj și încredere!", a anunțat Federația Română de Gimnastică.

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice: "Mi-am îndeplinit visul!"

La rândul său, Larisa a postat un mesaj pe contul de Instagram, în care a explicat ce s-a întâmplat:
"Am intrat în competiție cu o stare subfebrilă, dar am reușit să concurez și să-mi îndeplinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine.", a scris Larisa Iordache.
Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august și vor putea fi urmărite în direct la Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06