Larisa Iordache își dorește enorm să câștige o medalie olimpică la Tokyo. Cu doar 15 zile rămase până la startul Jocurilor Olimpice, gimnasta în vârstă de 25 de ani este extrem de concentrată pe ceea ce are de făcut.
Sportiva a declarat că programul ei din următoarele zile va include doar antrenamente și odihnă, visul ei fiind acela de a profita la maximum de prezența în competiția olimpică.
"Cred că următorul program va fi casă și antrenament, nimic altceva! Mi-am propus să mă concentrez foarte tare pe gimnastică, mai ales că am obținut acest bilet la Tokyo și vreau să profit de el la maximum", a declarat Larisa Iordache, care are în palmares o medalie olimpică de bronz, cucerită la Londra, în 2012.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

"M-a impresionat foarte tare!"

Gimnasta, care și-a pierdut recent mama din cauza unei boli incurabile, s-a arătat extrem de impresionată de gestul unuia dintre antrenorii săi, care și-a făcut un tatuaj după ce sportiva a obținut calificarea la Jocurile Olimpice. Larisa Iordache a obținut calificarea la Jocurile Olimpice după concursul de la Basel, la care a participat având dureri acute la rinichi.
"Eram într-o fază psihică foarte proastă, nu îmi ieșea nimic la antrenament, le-am spus antrenorilor mei ca nu mă voi califica la Tokyo! Eu mă programasem să îmi fac un tatuaj cu cercurile olimpice, pentru a mă motiva, iar domnul Cristi Moldovan mi-a zis ca dacă mă calific la Jocurile Olimpice, își face și dânsul același tatuaj.
I-am spus: 'Să vă gândiți bine dacă vreți să vi-l faceți și unde îl veți face, pentru că e pe viață'. El mi-a zis: 'Ceea ce s-a întâmplat acum, aici, a fost pe viață'. Și asta m-a impresionat foarte tare", a dezvăluit Larisa Iordache, potrivit SportsNet.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis. Lista completă a sportivilor români care se vor afla la Tokyo este disponibilă aici.
Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie - 8 august, vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06