Live Blog Jocurile Olimpice

Fotbal. Finală de vis la turneul olimpic: Brazilia - Spania!
Ibericii se califică, la capătul unei partide decise în prelungiri, contra Spaniei. Unicul gol a fost marcat în minutul 115, de către Marcos Asensio. Gazdele au făcut un joc extrem de curajos și au pus în permanență presiune, dar au cedat fizic pe final.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Jocurile Olimpice: Spania, succes cu Japonia în semifinale la Tokyo 2020. Golul victoriei

Baschet.
Australia face recital cu Argentina, de care trece cu 97-59. Jucătorii de la Antipozi au câștigat ultimul sfert cu un incredibil 37-11.
Greul abia acum vine pentru australieni, care vor întâlni în semifinale marea favorită, SUA, care a trecut în cursul acestei zile de Spania.

Jocurile Olimpice, baschet: Australia - Argentina 97-59 în sferturile de finală

Handbal.
Egipt prinde ultimul bilet către semifinalele competiției masculine. Africanii au trecut de Germania, cu 31-26. Pentru un loc în finală, aceștia vor întâlni Franța, considerată principala favorită la aur.
Atletism.
Proba de săritură în înălțime a stabilit ultimul set de medalii al zilei. Suedezul și marele favorit la start, Armand Duplantis s-a impus. El a fost singurul care a realizat o performanță peste 6 metri. În absența lui Sam Kendricks (depistat pozitiv cu Covid), SUA a cucerit argintul prin Cristopher Nilsen, în timp ce bronzul merge la campionul olimpic de la Rio de Janeiro, Braz Thiago (Brazilia).
Haltere.
Surpriză la categoria 109 kg. Uzbekul Akbar Djuraev a reușit să se impună și să stabilescă un nou record olimpic la total, în fața marelui favorit, armeanul Simon Martirosyan. Bronzul merge la letonul Arturs Plesnieks.
Atletism. Elaine Thompson face ”dubla” la sprint!
După victoria de la 100 de metri, jamaicanca a câștigat și pe distanța de 200 de metri, la capătul unei curse controlate de o manieră impresionantă. Locul al doilea a fost bifat de Christine Mbona. Alergătoarea din Namibia reușește să cucerească medalia de bronz la doar 18 ani și a stabilit la Tokyo recordul mondial U-20. Bronzul a fost adjudecat de Gabrielle Thomas (SUA).

Jocurile Olimpice: Elaine Thompson-Herah a reușit dubla istorică: victorie în probele de 100m & 200m

Shelly-Ann Fraser-Pryce și Marie Josee Ta Lou, cotate cu șanse reala la victorie au fost nevoite să se mulțumescă cu locul patru, respectiv cinci.
Lupte libere.
Americanca Tamyra Marianna Stock a cucerit aurul la categoria 68 de kg. Ea a trecut în finală de nigerianca Blessing Oborududu. Bronzul merge la Meerim Zhumanzarova (Kîrgistan) și la Alla Cherkasova (Ucraina).
Atletism.
Athing Mu și-a respectat statutul de mare favorită și a câștigat proba de 800 de metri. Americanca a controlat autoritar cele două tururi de pistă și a fost aproape de doborî recordul olimpic. Pe locul secund s-a clasat senzaționala britanică Keely Hodgkinson, care la doar 19 ani a bifat o performanță uriașă. Bronzul merge la Raevyn Rogers (SUA).

Jocurile Olimpice: Athing Mu a cucerit medalia de aur la proba de 800 de metri

Tenis de masă.
Japonia este prima finalistă de probei pe echipe la feminin, după o victorie în fața Hong Kong-ului, care în faza precedentă a învins reprezentativa României, cu scorul de 3-1.
Lupte greco-romane.
Musa Evloev (Comitetul Olimpic al Rusiei) a câștigat aurul la categoria 97 kg, după o victorie în finală, cu 5-1, în fața armeanului Artur Aleksanyan. Bronzul merge la Mohammadhadi Saravi (Iran) și la Tadeusz Michalik (Polonia).

Atletism. Bianca Ghelber, locul 6 în finală la aruncarea ciocanului

UPDATE 7: Nu a fost loc de surprize în lupta pentru aur. Poloneza Anita Włodarczyk s-a impus lejer și a bifat al treilea titlu olimpic din palmares. Chinezoaica Zheng Wang a reușit o ultimă încercare de excepție și a câștigat argintul, în dauna Malwinei Kopron (Polonia), care se mulțumesc cu bronzul.
UPDATE 6: Bianca Ghelber termină competiția pe locul al șaselea, după ce ratează ultima încercare.

Jocurile Olimpice: Bianca Ghelber a încheiat pe locul 6 finala la aruncarea ciocanului

UPDATE 5: A cincea încercare a Biancăi măsoară 71.70 de metri. Românca cade pe locul al cincilea, cu o singură serie de aruncări rămase.
UPDATE 4: Ghelber aruncă 70.32 de metri, dar după patru serii rămâne pe locul 4.
UPDATE 3: Sportiva noastră se concentrează și aruncă un excepțional 74.18 de metri și își setează un nou personal best. În acest moment ocupă locul al patrulea, la doar 17 centrimetri de bronz!

Jocurile Olimpice: Bianca Ghelber, un nou personal best în finala la aruncarea ciocanului la Tokyo

UPDATE 2: Ghelber a ratat a doua încercare. Aruncătoarea noastră se află în acest moment pe locul 6 la general.
UPDATE 1: Bianca a aruncat 70.15 metri și ocupă locul al doilea, însă mai sunt 10 încercări în prima serie.
Lupte greco-romane.
Maghiarul Tamas Lorincz a câștigat medalia de aur, la capătul unei finale în care a revenit, după ce a fost condus de către Akzhol Makhmudov (Kîrgistan). Bronzul merge la Rafig Huseynov (Azerbaidjan) și la Shohei Yabiku (Japonia).
Fotbal.
Brazilia a învins Mexic la penalty-uri în semifinalele Jocurilor Olimpice după ce scorul în 120 de minute a fost 0-0.
În minutul 82 Brazilia a avut cea mai mare ocazie a meciului. O centrare excelentă a lui Dani Alves a ajuns la Richarlison iar vârful lui Everton a lovit cu capul după o săritură impresionantă. Mingea a ajuns însă în bară, iar centrarea sa ulterioară nu a găsit pe nimeni în careu.
Prelungirile nu au adus evenimente majore iar ambele echipe păreau obosite și resemnate că soarta calificării se va decide la penalty-uri.
În cele din urmă, deși portarul Mexicului a fost mai mereu aproape să intervină, coechipierii săi au ratat de două ori iar Brazilia merge din nou în finala Jocurilor Olimpice.
Box.
Cubanezul Roniel Iglesias a câștigat titlul la categoria 63-69 kg, după o finală câștigată prin decizie unanimă (5-0), în dauna britanicului Pat McCormack.
Volei.
Argentina se impune în setul decisiv contra Italiei și se califică în semifinale. Sud-americanii vor înfrunta câștigătoarea partidei dintre Polonia și Franța.
Gimnastică.
Daiki Hashimoto reușește să cucerească aurul la bară fixă, la capătul unei finale presărată cu foarte multe căzături. Pentru japonez este al doilea aur, după cel de la individual compus. De asemenea, el mai are un argint cu echipa.
Croatul Tin Srbic a produs surpriza și a câștigat argintul, în contextul în care mai multe nume bine cotate au avut parte de evoluții marcate de căzături. Bronzul merge la Nikita Nagornyy (Comitetul Olimpic al Rusiei).

Atletism. Rareș Toader a ratat finala la aruncarea greutății!

UPDATE 3: Doar 19.41 metri a reușit Toader la ultima încercare și astfel încheie grupa A de calificare abia pe locul 14 (antepenultimul), în finală merg primele 12 performanțe. Din seria românului s-au calificat direct brazilianul Darlan Romani și egipteanul Mostafa Hassan.

Jocurile Olimpice: Andrei Rareș Toader a ratat calificarea în finală la aruncarea greutății

UPDATE 2: Toader a ratat a doua încercare. Aruncătorul mai are o singură șansă și are nevoie să își îmbunătățească radical performanța, pentru a spera la finală.
UPDATE 1: Sportivul nostru a aruncat 19.81 la prima încercare și ocupă locul 7 la general. Lider este brazilianul Darlan Romani, cu 21.00 metri.
Baschet.
Franța se califică în semifinale, la capătul unui meci dramatic, câștigat cu 84-75 în fața Italiei. Cel mai bun marcator a fost Simone Fontecchio, jucătorul celor de la Alba Berlin a reușit 23 de puncte, insuficient însă, pentru a-și ajuta echipa să meragă mai departe.
Italienii au câștigat primul sfert la cinci puncte diferență, dar adversarii au revenit în meci și în ultimul minut și-au securizat victoria.

Jocurile Olimpice, baschet: Italia - Franța 75 - 84 în sferturile de finală la Tokyo 2020

Handbal.
Danemarca câștigă derby-ul scandinav contra Norvegiei, scor 31-25 și se califică în semifinale, acolo unde va avea de înfruntat Spania.
Cel mai bun marcator al partidei a fost Mikkel Hansen. Vedeta celor de la PSG a reușit 8 goluri.
Ciclism pe velodrom.
Olanda se impune cu record olimpic, în proba masculină de sprint pe echipe. Argintul merge la Marea Britanie, iar bronzul în Franța.
Gimnastică. Simone Biles, învinsă de chinzoaice, în finala probei de bârnă.
UPDATE 3: Câștigătoarea calificărilor, chinezoaica Chenchen Guan face un exercițiu perfect, iar cu un punctaj de 14.633 cucerește medalia de aur. Argintul merge la compatrioata Xijing Tang, în timp ce Simone Biles cucerește bronzul și totodată prima distincție de la Tokyo.
UPDATE 2: Campioana de la individual compus, Sunisa Lee este pe locul patru, din tot atâtea evoluții. Americanca nu a reușit să repete exercițiul din calificări și a obținut în finală un total de 13.866 puncte.
UPDATE 1: Simone Biles este pe locul al doilea, după trei evoluții. Starul american a avut un punctaj de 14.000, mai puțin decât în calificări, unde a acumulat 14.066 puncte. Lider este Xijing Tang, din China, cu un total de 14.233 puncte.

Jocurile Olimpice: Exercițiul realizat de Simone Biles în finala la bârnă la Tokyo 2020

Ciclism pe velodrom.
Germania se impune cu record mondial, în proba feminină de urmărire pe echipe, la capătul unui parcurs încheiat cu peste o secundă și jumătate ecart în fața Marii Britanii. Bronzul merge la Statele Unite ale Americii.
Tenis de masă.
Germania se califică în semifinalele probei masculine pe echipe, grație unui succes în meciul decisiv, împotriva selecționatei din Taipei. Adversara din penultimul act va fi Japonia.
Gimnastică.
Avem primii medaliați ai zilei! La doar 23 de ani, Zou Jingyuan câștigă proba de paralele, la capătul unei evoluții aproape perfecte. Acesta a avut un avans de mai bine de jumătate de punct, în fața germanului Lukas Dauser. Bronzul merge la Ferhat Arican (Turcia).
Ciclism pe velodrom.
A căzut recordul mondial în proba de urmărire pe echipe, încă din faza calificărilor! Italia a avut un parcurs de senzație și cu o performanță 3:42.307 a setat un nou reper.
Polo.
Spania se califică fără prea mari emoții în semifinalele competiției masculine, după o victoria înregistrată împotriva Chinei, cu scorul de 11-7.
Navigație.
Italia cucerește aurul, în proba pe echipe mixtă, din cadrul Nacra 17. Pe locul secund s-a clasat Marea Britanie, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Germnia.
Ciclism pe velodrom.
A fost doborât de două ori recordul olimpic în calificările probei masculine de sprint pe echipe. Australia a setat noul timp de referință, dar la scurt timp Olanda a mai dat câteva sutimi jos. Între cele două țări s-a clasat la final Marea Britanie.

Jocurile Olimpice: Record olimpic reușit de Olanda în proba de ciclism pe velodrom la masculin

Sărituri în apă.
Proba masculină de trambulină de la 3 metri a fost dominată de China. Siyi Xie s-a impus cu un avans de peste 20 de puncte, în fața compatriotului Zongyuan Wang. Bronzul a fost câștigat de britanicul Jack Laugher.
Tenis de masă.
Marea favorită a probei feminine pe echipe, China se califică fără emoții în semifinale, după o victorie cu scorul de 3-0, în fața celor din Singapore.
Navigație.
Britanicul Giles Scott se impune în proba individuală. Argintul merge la Zsombor Berecz (Ungaria), iar bronzul la Joan Cardona Mendez (Spania).

Gimnastică. Larisa Iordache nu va concura în finala la bârnă!

UPDATE 1: Din păcate informația este confirmată și de către COSR.
”Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.
Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, este comunicatul postat de oficiali.
O veste cum nu se poate mai proastă pentru România! Cei de la Gazeta Sporturilor scriu că gimnasta nu va putea evolua la bârnă. Motivul este legat de durerile puternice, care i-au dat bătăi de cap pe toată durata competiției de la Tokyo.
Finala probei de bârnă este programată la ora 11:50, în direct pe Eurosport.
Baschet.
Dream team-ul american se duce în semifinale, după un meci palpitant cu Spania, câștigat cu scorul de 95-81. Cel mai bun marcator al partidei a fost ibericul Ricky Rubio. Starul celor de la Cleveland Cavaliers a reușit 38 de puncte și aproape a izbucnit în lacrimi la final.

Jocurile Olimpice: Spania - SUA 81-95 în sferturile de finală la Tokyo 2020

SUA va întâlni în penultimul act învingătoarea partidei Australia - Argentina.
Baschet.
SUA intră cu un avans de de șase puncte în ultimul sfert al confruntării cu Spania. Partida este departe de a se fi jucat.
Fotbal feminin.
Australianca Kyah Simon a devenit prima sportivă cu origini indigene care bifează 100 de selecții în reprezentativa țării sale. Fetele de la Antipozi au fost învins în semifinale de către Suedia și vor juca pentru bronz împotriva SUA.
Baschet.
SUA au avut un final de sfert doi de excepţie şi au egalat in-extremis, într-o partidă ce părea la discreţia Spaniei.
Sailing.
Un nou set de medalii, de data asta la Skiff - 49er masculin. Aurul merge la Marea Britanie, podiumul e completat de Noua Zeelandă şi Germania.
Baschet.
Spania conduce cu 21-19 pe SUA, după primul sfert, în sferturile de finală de la Tokyo. Ricky Rubio a fost în "beast mode" pentru iberici, marcând 13 din cele 21 de puncte ale formaţiei sale.
Box.
Prima medalie la box de la actuala ediție de JO merge în Japonia. Irie Sana, cea care a trecut în sferturi de reprezentanta noastră, Claudia Nechita, a câștigat aurul, după ce s-a impus prin decizie unanimă în fața mult mai experimentatei Nesthy Petecio (Filipine).

Jocurile Olimpice: Japonia a câștigat aurul olimpic la box feminin

Sailing.
Un nou set de medalii dat în această dimineață, la Skiff-49er FX (feminin). Brazilia a luat aurul, Germania s-a clasat pe doi, în timp ce bronzul a mers la Olanda.
Caiac.
Proba feminină de caiac dublu, 500 de metri a fost câștigată de Noua Zeelandă. Ungaria a mai luat o medalie, de această dată de bronz. Sportivele maghiare au ratat de puțin argintul, fiind învinse de Polonia.
Atletism.
Iată cursa de record mondial făcută de Karsten Warholm la 400 metri garduri.

Karsten Warholm, un monstru: și-a bătut propriul record mondial și a luat aurul la 400 metri garduri

Lupte.
Drumul Krisztei Tunde Incze s-a oprit în sferturile de finală. Din păcate pentru România, sportiva din Kyrgyzstan, Aisuluu Tynybekova, a fost prea puternică și s-a calificat în penultimul act al competiției.

Jocurile Olimpice: Krista Incze s-a oprit în sferturi, după o prestație excelentă

Record mondial la 400 metri garduri, la Tokyo

Atletism.
Karsten Warholm (Norvegia) a corectat din nou recordul mondial, în finala probei de 400 metri garduri. Scandinavul a luat aurul cu 45,94 secunde, învingându-i pe Rai Benjamin (SUA) și Alison Dos Santos (Brazilia).
Caiac.
Ungaria a făcut dubla la caiac simplu, 1000 metri. Balint Kopasz a fost imperial, în timp ce Adam Varga i-a "furat", pe ultimii metri, argintul lui Fernando Pimenta (Portugalia).
Atletism.
Finală incredibilă la săritura în lungime feminin, la Tokyo. Germanca Malaika Mihambo s-a impus, cu cel mai bun rezultat al sezonului, 7 metri. Primele 3 sportive au fost despărțite de doar trei centimetri. Britney Reese (SUA) și Ese Brume (Nigeria) au sărit 6,97, sportiva din State luând argintul pentru că a avut a doua cea mai bună săritură superioară.
Atletism.
Americanii au fost la putere în seriile de la 200 de metri. Kenneth Bednarek și Lyles Noah și-au câștigat fără probleme seriile și au stabilit și cei mai buni timpi.

Kenneth Bednarek și Lyles Noah, cele mai bune rezultate în serii la 200 metri

Caiac.
Chirilă și Mihalachi au făcut o cursă bună în finala de canoe 2, 1000 metri. Din păcate, tricolorii nu au avut nicio șansă la medalii, echipajele Chinei, Cubei și Germaniei fiind de neînvins. După un finish palpitant, Cuba a luat aurul, depășind pe final China. Românii au încheiat proba pe locul 5, fiind depășiți și de Brazilia.

Jocurile Olimpice: Finala canoe dublu masculin 1000m, Mihalachi și Chirilă

Lupte libere.
Kriszta Tunde Incze a obținut o victorie mare în optimile de la 62 kilograme, contra sportivei din Ungaria, Marianna Sastin. Peste aproximativ o oră și jumătate, sportiva noastră va lupta pentru un loc în semifinale cu Aisuluu Tynybekova (Kyrgyzstan).

Jocurile Olimpice: Calificare în sferturi de finală pentru România la lupte libere, Kriszta Incze

Primele medalii ale zilei la Tokyo

Box.
Prima medalie la box de la actuala ediție de JO merge în Japonia. Irie Sana, cea care a trecut în sferturi de reprezentanta noastră, Claudia Nechita, a câștigat aurul, după ce s-a impus prin decizie unanimă în fața mult mai experimentatei Nesthy Petecio (Filipine).
Caiac.
Primele medalii ale zilei s-au dat în proba de caiac - sprint feminin. Aurul a mers în Noua Zeelandă, după ce Lisa Carrington a stabilit un nou record olimpic. Cu 5 titluri mondiale, sportiva și-a trecut în palmares al treilea titlu olimpic. Podiumul a fost completat de Teresa Portela (Spania) și Emma Jorgensen (Danemarca).
Baschet.
Slovenia s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice, după ce a trecut cu 94-70 de Germania. Doncic&Co s-au impus fără emoții și așteaptă câștigătoarea din duelul Franța - Italia pentru un loc în finală.
Doncic și Dragic au făcut un meci mare contra nemților și, dacă vor evolua la fel de bine în penultimul act, nu ar fi exclus să ajungă în finală.
Atletism.
Insulele Virgine Britanice visează la prima medalie de la Jocurile Olimpice. Kyron McMaster și, mai ales, Chantal Malone, sunt în cărți pentru un loc între primii.
Volei pe plajă.
Heidrich și Verge-Depre scriu istorie pentru Elveția, după calificarea în semifinalele de la Tokyo. Elvețiencele vor juca pentru prima oară în istorie pentru o medalie, după ce au trecut de braziliencele Ana și Rebecca Patricia , scor 21-19, 18-21, 15-12. În penultimul act, sportivele care au trecut de cele două surori celebre vor întâlni perechea din SUA, Ross/Klineman.
Handbal.
Franța a făcut spectacol cu Bahrain, în primul sfert de finală din competiția masculină de handbal. "Cocoșii" s-au impus cu 42-28, după ce au câștigat fiecare dintre reprize cu scorul de 21-14. În semifinale, Franța va da piept cu învingătoarea din duelul Germania - Egipt.
Diferența de scor din această dimineață este cea mai mare înregistrată într-un meci din fazele eliminatorii de la Jocurile Olimpice.
Baschet.
Germania a strâns rândurile în sfertul doi cu Slovenia și a intrat la pauză cu un deficit de doar 7 puncte: 44-37 pentru Doncic&Co.
Volei.
COR e prima semifinalistă în concursul feminin de volei. Rusoaicele s-au impus cu 3-0 în fața Canadei (25-21, 30-28, 25-22) și vor juca în penultimul act contra învingătoarei din disputa Japonia - Brazilia.

Jocurile Olimpice: Rusia învinge Canada la volei masculin și se califică în semifinale

Atletism.
Marileidy Paulino poate aduce o nouă medalie pentru Republica Dominicană. După ce ștafeta de 4x400 a uimit, obținând argintul, acum e rândul ca una dintre membrele acelui cvartet să strălucească. Sportiva s-a calificat cu primul rezultat în semifinalele probei de 400 de metri feminin (50,06 secunde), în condițiile în care a redus mult ritmul pe ultimii 50 de metri.
Baschet.
Slovenia face instrucție cu Germania, în primul sfert de finală de la Jocurile Olimpice. Vedeta Luka Doncic nu a ieșit încă în multe momente la rampă, dar slovenii au un joc colectiv excelent. Scorul după primul sfert e 25-14.
Caiac.
Pe lângă finala în care sunt românii Chirilă și Mihalache, un alt ultim act atrage atenția tuturor. Va fi o bătălie pe muchie de cuțit la Caiac 200 metri feminin, unde Deborah Kerr speră la aur.
Atletism.
Allyson Felix, cea mai titrată dintre atleții aflați la Tokyo, s-a calificat fără emoții în semifinalele probei de 400 de metri. Sportiva din SUA a încheiat turul de pistă în 50 de secunde și 84 de zecimi.
Atletism.
S-au încheiat calificările pentru finala de triplusalt masculin. Din grupa A, cele mai bune rezultate le-au obținut Zhu Yaming (China - 17.11 metri) și Cristian Napoles (Cuba - 17.08 metri). În grupa B, performanțele au fost mai bune, Pedro Pichardo (Portugalia) reușind un impresionant 17.71 metri. Er Necati, Yasser Mohamed și Donald Scott au depășit și ei 17 metri.

România, în finala de canoe dublu, la Tokyo

Canoe.
Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi sunt în finala de Canoe 2, 1000 de metri. Românii s-au clasat pe locul 2 în prima semifinală și vor trage pentru medalii începând cu ora 05:45. China a câștigat semifinala din care au făcut parte tricolorii, cu un timp de 3:27.023. Românii au sosit la 3 zecimi în spate, fiind singurii care au ținut pasul cu asiaticii. Polonezii, veniți pe 3, au terminat la 1,2 secunde.

Jocurile Olimpice: Așa s-au calificat în finala de canoe dublu 1000m, Chirilă și Mihalachi

Atletism.
O nouă surpriză la 1500 metri. El Bakkali (Maroc), campion olimpic la 3000 de metri obstacole luni, a abandonat în seriile probei de marți. Africanul a părut că are probleme fizice și nu a mai putut continua.
Atletism
Surprize mari în seriile de la 1500 metri. Filip Ingebritsen, fratele mult mai cunoscutului Jakob, creditat însă și el cu o șansă bună pentru a se clasa între primii 6, a obținut un timp modest în prima serie. În cea de-a doua, Marcin Lewandowski, candidat clar la o medalie, a fost implicat într-un incident și a sosit ultimul.
Au început primele probe la Tokyo. La atletism avem calificările la triplu salt, în timp ce la volei se joacă primul sfert de finală la masculin, Canada - COR. Și la volei pe plajă avem un meci în desfășurare: perechea Ludwig/Kozuch (Germania) întâlnesc cuplul April/Alix (SUA), în sferturile probei feminine.
Știrea inițială
În a 11-a zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, românii vor concura în 5 probe, ale disciplinelor atletism, gimnastică artistică, lupte și canoe, Larisa Iordache și Bianca Ghelber urmând a se lupta pentru medalii în finalele de la bârnă, respectiv aruncarea ciocanului.
Primii români care vor intra în competiție sunt Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, care vor lua startul în prima semifinală a probei de canoe dublu 1000 de metri masculin de la ora 03:44. În cazul în care vor obține calificarea în finala A, cei doi vor lupta pentru medalii de la ora 05:53, în caz contrar urmând a participa la finala B, care are loc de la ora 05:45.
Apoi, de la ora 06:00, Kriszta Tunde Incze se va duela cu Marianna Sastin (Ungaria), în optimile probei de lupte libere, categoria 62 de kilograme.

Larisa Iordache luptă pentru medalii la bârnă

De la ora 11:50, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, Larisa Iordache va încerca să obțină a cincea medalie a României la Jocurile Olimpice. În calificările de la Ariake Gymnastics Center, românca a fost notată cu 14.133, deși a evoluat cu o accidentare la gleznă, având o problemă la aterizare. Medicii i-au pus diagnosticul de entorsă, în urma investigațiilor efectuate după calificarea în finală, dar sportiva a urmat un tratament și s-a putut pregăti pentru finală, cu toate că durerile nu au dispărut în totalitate.
Românca se va duela pentru medalii, printre altele, cu Simone Biles, care și-a anunțat prezența în finala de la bârnă, după ce s-a retras din primele finale de la Tokyo, respectiv din cea pe echipe, cea de individual compus și primele trei pe aparate (la sărituri, paralele și sol).
Ultimii români care vor intra pe 3 august în competiție la Tokyo sunt cei doi atleți, Rareș Toader și Bianca Ghelber. De la ora 13:15, Rareș Toader va concura în calificările probei de aruncarea greutății, iar de la ora 14:35 Bianca Ghelber va participa la finala probei de aruncarea ciocanului.

DISCIPLINE ÎN CARE SE VOR ACORDA MEDALII PE 3 AUGUST LA TOKYO:

 • Atletism – Săritura în lungime feminin
 • Atletism – 400m garduri masculin
 • Atletism – Săritura cu prăjina masculin
 • Atletism – Aruncarea ciocanului feminin
 • Atletism – 800m feminin
 • Atletism – 200m feminin
 • Box – Categoria pană feminin (54-57 kg)
 • Box – Categoria semi-mijlocie masculin (63-69 kg)
 • Caiac canoe sprint – Caiac simplu feminin 200m
 • Caiac canoe sprint – Canoe dublu masculin 1000m
 • Caiac canoe sprint – Caiac simplu masculin 1000m
 • Caiac canoe sprint – Caiac dublu feminin 500m
 • Ciclism pe pistă – Urmărire feminin
 • Ciclism pe pistă – Sprint pe echipe masculin
 • Gimnastică - Paralele masculin
 • Gimnastică - Bârnă feminin
 • Gimnastică - Bară fixă masculin
 • Haltere – 109kg masculin
 • Hipism – Eventing individual
 • Hipism – Eventing pe echipe
 • Lupte Greco-Romane – 77kg masculin
 • Lupte Greco-Romane – 97kg masculin
 • Lupte Libere – 68kg feminin
 • Navigare – 49er FX feminin
 • Navigare – 49er masculin
 • Navigare – Finn masculin
 • Navigare – Foiling Nacra 17 Mixt
 • Sărituri în apă – Trambulina de 3m masculin
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06