LIVEBLOG: Ziua a 10-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
Echitație. Julia Krajewski (Germania) a câștigat medalia de aur în proba ecvestră individuală de sărituri peste obstacole.

Jocurile Olimpice, echitație: Julia Krajewski, campioană la Tokyo 2020

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Tom McEwen (Marea Britanie) a ocupat locul 2, iar Andrew Hoy (Australia) a completat podiumul.
Atletism. Valarie Allman (SUA) a cucerit aurul în proba de aruncare a discului, după o execuție de 68,98 de metri.

Jocurile Olimpice: Americanca Valarie Allman este noua campioană la aruncarea discului

Argintul a fost adjudecat de reprezentanta Germaniei, Kristin Pudenz, în timp ce medalia de bronz a ajuns la Yalme Perez, din Cuba.
Atletism. Sifan Hassan, campioană la 5.000 de metri, după ce a căzut în semifinale
Olandeza Sifan Hassan și-a demonstrat statutul de favorită în finala de 5.000 de metri. Sportiva cu origini etiopiene a făcut o cursă tactică perfectă, fiind cea mai rapidă pe final, dintr-un pluton ce a numărat șapte alergătoare.

Sifan Hassan, prima europeană de la Gabi Szabo, care câştigă 5000 metri la JO

Argintul a fost câștigat de Helle Obiri (Kenia), în timp ce bronzul merge la Gudaf Tsegay (Etiopia).
Hassan a scris o poveste impresionantă la Tokyo. Ea a căzut în semifinale și s-a ciocnit serios de o sportivă din echipa refugiaților, dar s-a ridicat rapid și a continuat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.
Fotbal. Canada - Suedia, finala competiției feminine
Nordicele au prins ultimul bilet către ultimul act, la capătul unui meci câștigat cu scorul de 1-0, în fața Australiei. Unica reușită a fost semnată de Fridolina Rolfo, atacantul celor de la Wolfsburg.
Canada este de asemenea în lupta pentru aur, după un succes cu 1-0, obținut în fața marilor favorite din SUA.
Haltere.
Wenwen Li (China) a câștigat aurul la pas, cu triplu record olimpic (smuls, aruncat și total) în cadrul categoriei +87kg. Argintul a fost adjudecat de Emily Campbell (Marea Britanie), care a învins-o cu doar un kg pe americanca Sarah Robles.
În competiție a fost și Laurel Hubbard, prima sportivă transgender care concurează într-o competiție olimpică. Reprezentanta Noii Zeelande a ratat toate încercările la stilul smuls și nu a mai continuat concursul.
Badminton.
Numărul doi mondial, Viktor Akselsen a câștigat competiția de simplu, după ce l-a învins cu 2-0 (21-15, 21-12) pe chinezul Chen Long, al șaselea în ierarhia lumii. Medalia de bronz a fost câștigată de indonezianul Anthony Ginting, acesta a trecut în ”finala mică” de surprinzătorul guatemalez Kevin Cordon, căruia nimeni aproape nu îi dădea șanse să ajungă atât de departe în competiție.
Atletism.
Soufiane El Bakkali a câștigat proba de 3.000 de metri obstacole. Marocanul a terminat al patrulea la Rio de Janeiro, ratând de puțin podiumul. La Tokyo însă a spart ghinionul, marocanul a intrat al treilea în ultimul tur și a accelerat ritmul decisiv, adversarii fiind fără replică. Etiopianul Lamecha Girma a câștigt argintul, în timp ce bronzul merge la kenianul Benjamin Kigen.
Cursa a fost îngreunată serios de ploaie, de asta nici timpii nu au fost grozavi.
Atletism.
SUA are trei sportive în finala probei de 400 de metri garduri. Sydney McLauglin a avut cel mai bun timp, fiind urmată de Dalilah Muhammad. Cele două sunt marile favorite la aur, însă ar putea să le strice socotelile Femke Bol (Olanda).
Semifinalele s-au disputat pe o pistă complet udă, iar în seria a treia, Sara Petersen a căzut urât pe final și a fost nevoită să abandoneze.

Pe o ploaie torenţială, Sara Slott Petersen a căzut rău în calificările la 400 metri garduri

Lupte greco-romane.
Mijain Lopez Nunez (Cuba) și-a demonstrat statutul de mare favorit și a câștigat la pas finala categoriei 130 kg, după o finală câștigată cu 5-0 în fața georgianului Iakobi Kajaia. Bronzul se duce la Sergei Semenov (Comitetul Olimpic Rus) și la Riza Kayaalp (Turcia).
Lopez Nunez a trecut în primul tur de Alin Alexuc Ciuraru. Luptătorul nostru s-a dus în recalificări, însă nu a reuțit să meargă în bătălia pentru medalii.
Atletism.
O ploaie torențială s-a abătut asupra stadionului din Tokyo. Condițiile fac imposibilă misiunea sportivilor, iar organizatorii au decis suspendarea probelor de săritură cu prăjină (feminin, calificări) și aruncarea discului (feminin, finală).
Atletism.
Kirani James (Grenada) și-a demonstrat statutul de favorit în proba de 400 de metri și a avut cel mai bun timp în semifinale, fiind secondat la mică distanță de Anthony Zambrano (Columbia). Al treilea timp pentru ultimul act a fost reușit de Steven Gardiner (Bahamas).
Recordmanul mondial, Wayde van Niekerk s-a oprit în semifinale. El a terminat ultima serie cu abia pe locul al cincilea, fiind la un sfert de secundă de un loc în primii opt.

Van Niekerk, campionul olimpic şi recordmanul mondial, ratează finala la 400 metri

Lupte greco-romane.
Cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez a câștigat categoria 60 kg, după ce l-a învins cu 5-1 în finală pe japonezul Kenichiro Fumita. Bronzul merge la Emelin Sergey (Comitetul Olimpic Rus) și la Sailike Walihan (China).
Echitație.
Marea Britanie a câștigat întrecerea ecvestră de sărituri peste obstacole pe echipe. Argintul merge către Australia, iar bronzul în Franța.
Atletism.
Avem finala probei de 200 de metri! Campioana olimpică de la 100 de metri, Elaine Thompson a făcut recital în semifinale și avut cel mai bun timp, 21.66 secunde. Jamaicanca a concurat în seria a doua, pe care a câștigat-o la pas, ba mai mult pe ultimii metri a încetit puternic timpul.
Surpriza a fost produsă de Christine Mbomba, la doar 18 ani, sportiva din Namibia merge în bătălia pentru medalii cu al doilea timp și dă frisoane favoritelor. Ea a reușit să oprească cronometrul la 21.97 secunde. A treia performanță i-a aparținut americancei Gabrielle Thomas, cu timpul de 22.01 secunde.
Marie Josee Ta Lou (Coasta de Fildeș) și Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica) merg și ele în finală, de pe locuril patru, respectiv cinci. Cele două sunt cotate cu șanse mari la o medalie.
Dafne Schippers nu a reușit să treacă de semifinale. Olandeza este un nume mare al acestei probe, însă în ultima vreme a fost măcinată de accidentări și a terminat la Tokyo cu timpul de 23.03 secunde.

S-a stabilit finala la 200 de metri feminin. Rezultat excelent pentru Elaine Thompson

Componența finalei de 200 de metri feminin:
 • Elaine Thompson (Jamaica)
 • Christine Mbomba (Namibia)
 • Gabrielle Thomas (SUA)
 • Marie Josee Ta Lou (Coasta de Fildeș)
 • Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica)
 • Shaunae Miller-Uibo (Bahamas)
 • Mujinga Kambudji (Elveția)
 • Beatrice Masilingi (Namibia)
Gimnastică.
Învingător surpriză în proba de sărituri. Jeahwan Shin (Coreea de Sud) se impune în proba de sărituri. Sportivul de 23 de ani nu era cotați printre marii favoriți, până la Tokyo nu avea niciun succes major, în afară de două etape de Cupă Mondială.

Jeahwan Shin, aur la sărituri! A avut aceleaşi note cu rusul Abliazin, dar l-a devansat

Argintul a fost câștigat de Denis Abliazin (Comitetul Olimpic al Rusiei), iar bronzul merge la Artur Davtyan (Armenia), care a condus o bună parte din competiție.
Handbal.
Spania, una din echipele importante din handbalul feminin nu reușește să treacă de fază grupelor la Jocurile Olimpice. Ibericele au pierdut împotriva Comitetului Olimpic al Rusiei, cu scorul de 34-31 și termină pe locul 5 în grupa B.
Într-o partidă din cadrul aceleași grupe, Ungaria a învins Suedia, cu 26-23. Ambele formații merg în faza eliminatorie.
Fotbal.
Surpriză mare în turneul feminin. La prima participare olimpică, Canada elimină Statele Unite ale Americii, cu scorul de 1-0 și este prima formație calificată în finală. Unicul gol a fost marcate de Jessie Fleming, jucătoarea celor de la Chelsea a transformat un penalty în minutul 78.

Surpriză enormă: Canada, în finala turneului de fotbal feminin, la Tokyo

A doua finalistă se va alege dintre Suedia și Australia, pierzătoare urmând să evolueze în meciul pentru medalia de bronz împotriva celor din SUA.
Ciclism pe velodrom.
China se impune în proba de sprint pe echipe, în cadrul concursului feminin. Germania a cucerit argintul, iar medala de bronz merge la Comitetul Olimpic al Rusiei.
Gimnastică.
Jade Carey a câștigat concursul de sol. Argintul a fost cuceri de experimentata gimnstică italiană Vanessa Ferrari, care la 30 de ani își trece prima medalie olimpică în palmares. Ea deține cinci distincții la campionatele mondiale și alte opt la campionatele europene.
Bronzul a fost adjudecat de două sportive: Mai Murakami (Japonia) și Angelina Melinkova (Comitetul Olimpic Rus).
Tir.
Changhong Zhang a doborât recordul mondial în proba de pușcă 50 de metri. Asiaticul a tras un total de 466 de puncte, cu aproape două lungimi mai mult decât Sergey Kamnsekiy (Comitetul Olimpic Rus). Bronzul a fost lua de sârbul Milenko Sebic.
Precedentul record mondial aparținea tot unui chinez, Haoran Yang a reușit în 2018 să obțină un total de 465.3 puncte.
Gimnastică.
Simone Biles revine în concurs! Starul american va lua startul în proba de bârnă, programată marți. Prezența ei în finala de sol rămâne cu semnul întrebării.
Biles s-a retras din proba pe echipe și nu a luat startul la individual compus, sărituri și paralele.
Haltere.
China mai bifează un aur, în proba de 87kg, prin Wang Zhouyu. Aceasta a încercat să doboare recordul olimpic la ultima încercare de la aruncat, însă a eșuat. Pe locul secund a terminat surprinzător Tamara Salazar Arce (Ecuador). Bronzul a fost acontat de Crismery Santana Peguero (Republica Dominicană).
Competiția de haltere mai programează azi încă o finală, la categoria +87kg.
Gimnastică.
Liu Yang reușește să obțină prima medalie olimpică de aur a carierei, în cadrul probei de inele. Sportivul de 26 de ani are un bronz cu echipa, la ediția din 2016. Pe locul secund s-a clasat compatriotul Hao You. Pe ultim treaptă a podiumului a terminat grecul Eleftherios Petrounias, câștigătorul calificărilor.

Liu Yang, campion olimpic la inele, după un exerciţiu impresionant

Badminton.
Greysia Polii and Apriyani Rahayu au câștigat proba feminină de dublu. Cele două jucătore din Indonezia au învins în finală de chinezoaicele Qing Chen/Yi Fan Jia, cu scorul de 21-19, 21-15.
Tir.
Francezul Jean Quiquampoix a câștigat medalia de aur la pistol 25 de metri, cu record olimpic egalat. El s-a impus cu un avans de cinci puncte în fața cubanezului Leuris Pupo. Bronzul merge la Li Yuehong (China).
Baschet.
SUA câștigă cel mai interesant meci al zilei de pe tabloul feminin, în fața Franței, scor 93-82. Nord-americancele merg de pe primul loc în grupă și sunt favorite la câștigarea aurului olimpic.
Lupte libere.
Adeline Gray (SUA) și Aline Rotter Focken (Germania) se vor confrunta în finala categoriei 76 kg. Pe tabloul masculin, la cea mai mare categorie (130 kg), cubanezul Mijain Lopez va lupta pentru aur cu georgianul Iakobi Kajaia.

Tenis de masă. Naționala feminină, eliminată în sferturile de finală

România - Hong Kong 1-3
UPDATE 4: Daniela Dodean nu i-a putut face față numărului 15 mondial, Doo Hoi Kem. Asiatica s-a impus cu 3-0 și a avut emoții doar în ultimul set. Rezultatul asigură calificarea Hong Kongului în semifinalele competiției.

România a pierdut cu 3-1 la general disputa cu Hong Kong, din sferturile Jocurilor Olimpice

UPDATE 3: Eliza Samara face o partidă curajoasă în fața lui Ho Ching Lee. Sportiva noastră a ținut aproape în fiecare set, dar a cedat cu 3-0. Asiaticele preiau conducerea la general.

Elizabeta Samara a pierdut al 3-lea meci din sfertul cu Hong Kong

UPDATE 2: Bernadette Szocs a cedat în fața celei mai bine clasate jucătoare a reprezentativei din Hong Kong, Doo Hoi Kem, care a controlat autoritar partida și s-a impus cu 3-0.

Bernadette Szocs, înfrângere în meciul 2 al partidei cu Hong Kong

UPDATE 1: Victorie uriașă la dublu! Daniela Dodean și Eliza Samara au condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, dar au fost egalate de tandemul din Hong Kong, care a împins partida în decisiv și a ratat chiar și o minge de meci.

Dodean și Samara, victorie fantastică în meciul de dublu cu Hong Kong

Reprezentativa țării noastre nu a reușit să le învingă niciodată pe asiatice, însă, la nivel individual ”tricolorele” au victorii contra adversarelor de azi, astfel, avem toate premisele să sperăm la o calificare în semifinale.
Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs au în față un meci uriaș, cu Hong Kong, în cadrul sferturilor de finală. Dincolo de motivația câștigării unei medalii, tricolorele vor să-și ia și o revanșă după ce la Mondialul din 2018, din Suedia, au pierdut tot în sferturile de finală, cu 3-0. Hong Kong este una dintre forțele tenisului de masă la nivel mondial. În ultimul deceniu a terminat de 3 ori pe podium la Campionatele Mondiale, în patru ediții. Reprezentanta Asiei dispune de o echipă valoroasă, omogenă. Vedeta este Doo Hoi Kem, sportivă clasată în Top 15 mondial. În 2018, ea s-a aflat între cele mai bune 10 jucătoare din lume, vârful atins în ierarhia mondială fiind un loc 9.
Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci, echipa care câștigă trei meciuri se califică mai departe.
Badminton.
Sud-coreencele So Yeong Kim și Hee Yong Kong câștigă medalia de bronz, în cadrul probei de dublu, după ce au trecut în ”finala mică” de favoritele numărul 4, So Hee Lee și Seung Chan.
Hochei pe iarbă.
Meci dramatic la feminin, India învinge la limită Australia și se califică în faza semifinalelor, unde vor întâlni Argentina, formație care eliminat Germania în această dimineață.
Volei.
SUA înving Italia cu scorul de 3-2, în cadrul turneului feminin. Ambele formații se califică în faza eliminatorie.
Sărituri în apă.
Britanicul Tom Daley, medaliat cu aur la 10 metri sincron, a oferit una dintre imaginile care au devenit virale. A fost surprins tricotând în tribune, în timpul finalei feminine la trambulină 3 metri. Nu că ar fi ceva rău...
Handbal.
Franța a învins Brazilia cu 29-22 într-un meci din Grupa B la feminin și a evitat astfel o eliminare prematură din competiție. Rămâne de văzut la finalul zilei de pe ce loc avansează în sferturile de finală, 3 sau 4.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3190765.jpg
Kaiac-canoe.
Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au clasat pe locul 3 în primul sfert de finală la canoe dublu 1.000 m, astfel că au făcut pasul către semifinalele de mâine. Tot mâne este programată și finala probei.

Jocurile Olimpice: Sfert de finală canoe dublu masculin 1000m, Chirilă și Mihalachi

Atletism.
Titlul olimpic la 100 metri garduri feminin pleacă în ... Puerto Rico! Jasmine Camacho-Quinn a făcut o cursă de excepție și a câștigat cu 12.37. Ea a învins-o pe Kendra Harrison (SUA), deținătoarea recordului mondial, care a încheiat în 12.52. Medalia de bronz a fost obținută de Megan Tapper (Jamaica) – 12.55. Jasmine Camacho-Quinn a adus și primul titlu olimpic din istorie pentru Puerto Rico la atletism.
Cu această finală s-a încheiat prima reuniune a zilei la atletism. În sesiunea de seară vor fi alte trei finale: aruncarea discului feminin, 3000 de metri obstacole masculin și 5000 de metri feminin.

Jocurile Olimpice: Finala garduri 100 m feminin

Atletism. Dramatism în finala la săritura în lungime masculin

Miltiadis Tentoglou (Grecia) a dat marea lovitură la săritura în lungime. Aflat în afara podiumului înaintea ultimei tentative, sportivul grec a izbutit o săritură de 8.41 metri și a urcat pe locul 1. Cubanezii Juan Miguel Echevarria – 8.41 metri (dar cu al doilea rezultat mai slab) și Maykel Masso – 8.21, aflați pe primele două locuri înainte ca Tentoglou să-i depășească, nu au mai putut reacționa. Ambii sportivi s-au accidentat în timpul finalei!

Jocurile Olimpice: Dramatism în finala la săritura în lungime

Lupte. Alin Alexuc Ciurariu a ieșit din lupta pentru medalii

Și-a încheiat aventura olimpică și Alin Alexuc Ciurariu. Sportivul român a fost recalificat de cubanezul Mijain Lopez Nunez (acesta a ajuns în finală) în cadrul categoriei 130 de kilograme la greco-romane, dar nu a putut să treacă de Amin Mirzazadeh (Iran). Adversarul a câștigat lupta cu 5-1.

Jocurile Olimpice: Cum a arătat ultima luptă a lui Alin Alexuc Ciurariu la Tokyo

Atletism.
Clasată pe locul 2 în finala olimpică la 100 de metri, Shelly-Ann Fraser-Pryce a revenit pe pistă, în serii la 200 de metri. Sportiva din Jamaica a câștigat la pas seria a doua, în 22.22. În schimb, campioana olimpică la 100 de metri, Elaine Thompson-Herah, a terminat doar pe locul 3 în seria a 6-a, cu 22.86, astfel că s-a calificat cu emoții în semifinale.
https://i.eurosport.com/2021/08/01/3189594.jpg
Handbal.
Coreea de Sud și Angola au terminat la egalitate, 31-31, în primul meci al zilei din cadrul turneului feminin. Reprezentanta Africii este eliminată din competiție, în timp ce coreencele trebuie să aștepte finalul partidei Japonia - Norvegia (ora 15:30), pentru a vedea dacă termină pe locul 4, ultimul care asigură calificarea în sferturile de finală. În schimb, acest rezultat i-a asigurat Muntenegrului calificarea matematică între cele mai bune opt reprezentative la Tokyo.
Kaiac-canoe.
Echipajul Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi a terminat pe locul 5 în seria a doua la canoe dublu – 1000 m. Astfel, sportivii români sunt nevoiți să facă o cursă suplimentară, de la ora 06:20, pentru a se califica în semifinale.

Jocurile Olimpice: Chirilă și Mihalachi, canoe dublu masculin 1000m

Volei pe plajă.
Alix Klineman și April Ross (SUA) sunt primele sportive calificate în sferturile de finală, după succesul cu 2-0 la seturi în fața cubanezelor 2-0 Leila Martínez și Lidiannis Echevarria.
https://i.eurosport.com/2021/07/19/3176112.jpg

Atletism. Claudia Bobocea a ratat calificarea în semifinalele probei de 1.500 de metri

Claudia Bobocea se oprește la Jocurile Olimpice încă după faza seriilor. Atleta din România a încheiat pe locul 11, cu 4:09.19. Doar primele șase sportive merg mai departe plus următorii șase timpi. Seria a fost câștigată de olandeza Sifan Hassan, de care aminteam și mai devreme. Aceasta a căzut la intrarea în ultimul tur, dar s-a ridicat și a avut o revenire de senzație. Din coada cursei, a ajuns în 400 de metri până pe locul 1.

Jocurile Olimpice: Visul Claudiei Bobocea la Tokyo s-a încheiat

Fotbal.
Unul dintre evenimentele interesante ale zilei este prima semifinală la fotbal feminin, dintre SUA și Canada (ora 11:00). Este o confruntare între două mari rivale. În urmă cu 9 ani, la Londra, cele două reprezentative au fost adversare tot în semifinale, iar SUA s-au calificat cu 4-3, după prelungiri. Ultima dată când Canada a învins SUA a fost acum 20 de ani, în martie 2001. Din cele 61 de jocuri disputate între cele două naționale, SUA au câștigat de 51 de ori și au pierdut 3 meciuri. De 7 ori s-a înregistrat egalitatea.
https://i.eurosport.com/2021/07/27/3184346.jpg
Atletism.
În câteva minute intră în arenă Claudia Bobocea, în preliminariile de la 1500 m. De la ora 03:47, tricolora va fi la startul celei de-a doua serii a calificărilor. Vor fi trei serii preliminarii, iar primele șase locuri din fiecare și următorii șase timpi asigură promovarea în faza semifinalelor. De menționat că recordul olimpic al probei aparține, din anul 1988, Paulei Ivan: 3:53,96.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3190714.jpg
Atletism.
Sifan Hassan, o atletă în vârstă de 28 de ani care reprezintă Olanda, propune o tentativă incredibilă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Povestea ei poate fi citită aici.
https://i.eurosport.com/2021/08/01/3190485.jpg
Medalii.
La intrarea în ultima săptămână de competiții, China are în continuare un avans destul de important în fruntea ierarhiei pe medalii, de patru titluri olimpice față de Statele Unite. România este pe locul 26, cu o medalie de aur și trei de argint.
Program.
În ziua a 10-a la Jocurile Olimpice se vor acorda 23 de titluri olimpice. Cele mai multe la atletism, unde sunt programate cinci finale, două în reuniunea de dimineață la Tokyo și trei în cea de seară.
Bună dimineața și bun venit pe LIVE Blogul Eurosport. În ziua a 10-a la Jocurile Olimpice avem reprezentanți la patru discipline, tenis de masă, atletism, kaiac-canoe și lupte libere. Punctul culminant pentru sportul românesc va fi atins la ora 08:30, când România va înfrunta Honk Kong pentru un loc în semifinale la tenis de masă. Meciul va putea fi urmărit în direct pe Eurosport 2.
https://i.eurosport.com/2021/08/01/3190229.jpg
Știrea inițială
În a 10-a zi de competiție, de la ora 03:35, Claudia Mihaela Bobocea va participa în a doua serie de calificare în proba de 1500 de metri feminin.
De la ora 04:13, în proba de canoe dublu 1000 de metri masculin, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi vor intra în competiție în seria a doua.
De la ora 05:00, Alin Alexuc Ciurariu mai are o șansă la medalie, după ce a fost învins în optimile de finală de cubanezul Mijain Lopez Nunez. Luptătorul român va lupta în recalificări cu Amin Mirzazadeh din Iran, iar în cazul în care va câștiga, acesta se va lupta pentru o medalie cu Riza Kayaalp din Turcia.
Lotul feminin de tenis de masă al României își continuă drumul spre medalie la Tokyo. De la ora 08:30, echipa României va întâlni în sferturile de finală ale turneului olimpic pe echipe reprezentativa din Hong Kong. În duelul din optimile de finală, România a trecut în această dimineață de Egipt, scor 3-0.

Discipline în care se vor acorda medalii pe 2 august la Tokyo:

 • Atletism - Săritura în lungime masculin
 • Atletism – 100m garduri feminin
 • Atletism – Aruncarea discului feminin
 • Atletism – 3000m Obstacole masculin
 • Atletism – 5000m feminin
 • Badminton – Finala dublu feminin
 • Badminton – Finala simplu masculin
 • Ciclism pe pistă - track feminin, sprint pe echipe
 • Gimnastică - Finala inele masculin
 • Gimnastică - Finala sol feminin
 • Gimnastică - Sărituri masculin
 • Haltere – Feminin 87 kg
 • Haltere – Feminin +87kg
 • Hipism – Eventing individual
 • Hipism – Eventing pe echipe
 • Lupte Greco-Romane – Finala 60kg masculin
 • Lupte Greco-Romane – Finala 130kg masculin
 • Lupte Libere – Finala 76kg feminin
 • Navigare – 49er feminin
 • Navigare – 49er masculin
 • Tir – 25m Pistol Viteză masculin
 • Tir - Pușcă 3 poziții masculin
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06