Alin Firfirică, primul atlet român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a povestit cât de greu i-a fost să se antreneze pe timp de pandemie într-un apartament de la etajul 4.
"Am stat în carantină, în apartament, la etajul 4. A trebuit să mă antrenez în casă, am reușit să aduc până la etajul 4.200 de kilograme de discuri, am reușit să fac ce am putut cu ele, nu puteam să le trântesc că ajungeam la vecinul de sub mine. Am alergat pe scări...
Vă dați seama cum este să vii de la 67 de metri, să ajungi la antrenament să începi cu aruncări de la 30 de metri, iar în următoarea săptămână să îți dorești să arunci 40 de metri. A fost cumplit", a spus Alin Firfirică, potrivit Sportsnet.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Atletul, campion național în proba de aruncarea discului, a vorbit și pentru Eurosport, în iunie 2020 despre situația sportului afectat de pandemie:

#DORdeSPORT cu Alin Firfirică

Știe ce are de făcut la Tokyo

Sportivul a vorbit și despre accidentarea cu care s-a confruntat la începutul anului 2021, când a suferit o ruptură musculară la brațul drept, fiind nevoit să ia o pauză de la antrenamente și concursuri. Atletul a spus că acum se simte extrem de motivat și că este în cea mai bună formă pentru competiția olimpică.
"La început de an, am avut concursuri mai slabe și am reușit să depășesc și acel moment. Dacă am trecut peste toate aceste impedimente, consider că psihicul meu este pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Tot ce am în cap acum este că, dacă voi reuși să arunc din nou undeva la 67 de metri la această ediție a Jocurilor Olimpice, sigur mă voi clasa acolo unde îmi doresc să fiu. Mă voi duce cu gândul să trec de cele trei aruncări din calificări pentru că acelea vor fi cele mai dificile. Multă lume gafează la acele calificări.
Dacă voi trece ele, urmează finala de 12, unde trebuie din nou să mă focusez pe cele trei aruncări pentru a intra în finala de 8, iar în finala de 8 orice e posibil", a adăugat Firfirică.
României va fi reprezentată la Jocurile Olimpice la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis. Lista completă a sportivilor români care se vor afla la Tokyo este disponibilă aici.
Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie - 8 august, vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06